logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Vento 1992 - lokalizacja wzmacniacza antenowego i słaby odbiór radia

tixel 09 Maj 2006 12:14 3732 4
REKLAMA
  • #1 2607780
    tixel
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie w samochodzie VW VENTO z 1992 roku jest wzmacniacz antenowy ?? Gdyż samochód ten nie posiada żadnej dodatkowej anteny poza fabrycznie zamontowaną anteną w tylnej szybie. Przy przewodzie (złączu) antenowym które podłączam do radia jest dodatkowo przewód czarny (jak rozumiem to jest zasilanie wzmacniacza), który podłączam do "+"
    Cały problem polega na tym że bardzo kiepsko odbiera wszystkie stacje radiowe, nawet RMF i ZET. A radio (Panasonic CQ-FX44) było sprawdzone w innym pojeździe i można śmiało powiedzieć, że tam odbiera OK.

Pilnie proszę o pomoc ... Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #2 2607942
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2610903
    tixel
    Poziom 12  
    norbert.s. napisał:
    wzmacniacz jest wbudowany w podstawie anteny,samochód ma swoje lata,więc nie dziw się,że nie działa,nic specjalnie nowego,wymieniam w miesiącu kilka takich anten,możesz jeszcze sprawdzić przez podmianę sam bat,bo lubi pękać,jeżeli to nie pomoże to tylko wymiana całości.

niewiem czy uważnie przeczytałęś ale w samochodzie nie ma BATA są tylko paski w szybie tylnej.
  • REKLAMA
  • #4 2611669
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    A może przyczyna tkwi w uszkodzonym czytaj przetartym przewodzie antenowym. Na próbę podłącz inną antenę i zobacz czy wszystko będzie grało.
    Pozdrawiam.
  • #5 2798432
    tixel
    Poziom 12  
    problem rozwiązany.
    Przyczyna to luzny centralny styk we wtyczce na kablu antenowym przy radiu. Nie widać na oko ale poruszałem przy włączonym radiu i już wszystko wiadomo....
    Wymieniłem wtyczkę i jest super. Pozdrawiam....
REKLAMA