logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nie wykrywa myszki po włączeniu kompa (logitech mx)

sserek18 10 Maj 2006 07:27 6041 5
REKLAMA
  • #1 2610599
    sserek18
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam problem z myszką Logitech MX 610. Po zainstalowaniu sterowników i skonfigurowaniu przycisków wszystko chodzi bez najmniejszego problemu, ale po ponownym uruchomieniu komputera nie wykrywa myszki. Problem znika po wyciągnięciu nadajnika z portu USB i ponownym jego podłączeniu. W tedy myszka znów działa. Próbowałem ją podłącząć do różnych portów USB, instalowałem również ponownie oprogramowanie - zawsze efrkt końcowy jest taki sam. Niestety nie mogę jej podłączyć do PS/2, bo używam jej w laptopie.
    Dodam, żę wcześniej też miałem myszkę bezprzewodową Logitecha, z tym że z kulką, a nie optyczną i działa bez najmniejszego problemu.
    W czym może tkwić problem? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2610818
    artbi
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    moim skromnym zdaniem sterowniki nie startuja wraz z systemem /czy nie masz staznika rejestru typu np. mks/ a sprzent jest sprawny i nie uwzglendnia reklamacji........,,,, czy wgrane sterowniki sa zgodne z sp2 jesli takowy masz, i nie sa blokowane przez niego,bo sp2 czasami pisze ze odblokował a nadal trzyma jakis program ,,,,,, w.m. winien za to jest system
  • REKLAMA
  • #4 2610846
    sserek18
    Poziom 11  
    Powiem wiecej. Laptot osytatnio nawalił była wymieniana w nim płyta głowna i preblem ten dzieje sie wlasnie od tamtego czasu. Po zalozeniu płytki w serwisie mysz sie nei wlaczala zrobilem formata i wszystko bylo ok. A po 2 dniach problem znowu wrócił i dzieje sie tak z kazda mysza pod USB probowalem wymieniac stery USB ale to tez nie pomoglo. Odinstalowalem wszystkie sterowniki od tej myszy. I jeszcze cos dziwnego. Jezeli komputer jest restartowany to mysz dziala ok, natomiast jezeli go wylaczymy calkowicie to myszy nie ma. Teraz pytania czy za takie zachowanie moze byc odpowiedzialna płyta albo jej ustawienia w biosie. Bo jezeli tak to ide do serwisu i niech sprawdzaja jeszcze moze porty sa pierdykniete. Pomozcie bo juz nie wiem co robic.
  • REKLAMA
  • #5 2610866
    arkolesz
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Mialem podobny problem (z tym ze myszka zamiast wylaczac sie zaczynala "wariowac" - choc raczej nie myszka a jej wskaznik). Reszta objawow taka sama.
    W moim przypadku pomoglo wylaczenie interfejsu EHCI w BIOSie. Nie wiem tylko czy w laptopie bedzie taka opcja...
  • #6 2611685
    sserek18
    Poziom 11  
    Własnie nad tym myslalem ustawienie w biosie. Wydaje mi sie ze komputer ten nie odswierza portów USB podczas wlaczenia.Czy jest jakas obcja w biosie ktora moze byc wylaczona i tworzyc taki problem?? No podpowiedzcieo co robic!!!
REKLAMA