logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C62 uwalony Cruiserem. Imei został zmieniony. Jak można go naprawić?

Chudyk 10 Maj 2006 14:57 1400 7
REKLAMA
  • #1 2611801
    Chudyk
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Robilem Simlocka cruiserem i niestety teraz mam simlocka na wszystko i imei zostal zmieniony. Zmienialem mu flasha i dalej nic.
    Jak mozna go naprawic bo juz nie mam pomysla
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2611866
    ziko77
    Poziom 23  
    Ocena: 7
    potwierdzam, mt-box dziala pieknie, a jesli nie bedziesz mial jak tego zroc to pisz na priv, podesle ci gdfs-a naprawczego i po problemie :) no chyba ze to naprawde ciezki przypadek to niestety tylko mt-box
  • #4 2721671
    Artu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam pytanko - czym wgrać tego GDFS-a naprawczego?
  • REKLAMA
  • #5 2796385
    ROOTS
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    mam ten sam problem
    cruis mi uwalil , prosze o to gdfs i czym go wgrac
  • #6 2799003
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    dla mnie zawsze najlepszy na te schrotty c62 bedzie www.griffinteam.net - tam jest instrukcja jak postawic c62. Niestety trzeba miec logi servera ...
  • #7 2837579
    Markus27
    Poziom 11  
    mam tego samego problema
    cruis mi uwalil
    mozecie mi podeslac tego gdfs naprawczego pod cruisa?
    innego sprzetu nie mam wiec tylko cos pod cruisa mnie ratuje
  • REKLAMA
  • #8 2837890
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    ano panowie jakbyscie poczytali to cruiser robi tylke wersje v25 - v28
    nizsze wersje oznaczaja smierc pod cruiserem to tak na przyszłosc
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telefonem Siemens C62, który został zablokowany simlockiem przez program Cruiser, a dodatkowo zmieniono w nim numer IMEI. Próby przywrócenia funkcjonalności poprzez zmianę flasha nie przyniosły efektu. W dyskusji zalecane jest wgranie poprawnego pliku GDFS, co jest kluczowe do naprawy urządzenia. Najskuteczniejszym narzędziem do tego celu jest MT-Box, który umożliwia przywrócenie oryginalnych ustawień i usunięcie simlocka. Użytkownicy oferują pomoc w przesłaniu odpowiedniego pliku GDFS, jednak podkreślają, że w cięższych przypadkach jedynie MT-Box zapewni skuteczne rozwiązanie. Dodatkowo wskazano stronę griffinteam.net jako źródło instrukcji i wsparcia technicznego, choć wymaga to posiadania logów serwera. Zwrócono uwagę, że Cruiser działa na wersjach oprogramowania v25–v28, a niższe wersje mogą powodować trwałe uszkodzenia telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA