logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć sim-locka z Siemens C62? Błędy W:9 R:5 i W:3 R:2

buli12 11 Lut 2006 17:43 1239 4
REKLAMA
  • #1 2289975
    buli12
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    próbuje właśnie zdjąc sim-locka z C62, kabelek z zasilaniem (bateryjka 9V) próbowałem też z zasilaczem ale bez rezultatu
    wersja softu: 16
    logger przy power widzi telefon, pisze phone ok, ale za chwile wyskakuje:
    Error: W:9 R:5
    Error: W:3 R:2
    Failed!
    i tak za każdym razem, sam już nie wiem co robie nie tak
  • REKLAMA
  • #2 2290566
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1491
    Daj 12 V nie wem czemu dajesz 9. A co do kabelka to masz taki tylko z plusem czy też z masą ?. Jeśli tylko z plusem to musisz dolutować do masy jeszcze jeden kabelek do zewnętrznego zasilania 12V. Nie wiem kto to wymyślił żeby tylko zasilanie zewnętrzne na tylko na plus wyprowadzać ale takie kabelki można kupić i one nie działają. A jak masz Cruisera to spróbuj nim zdiąć.
  • REKLAMA
  • #3 2290826
    buli12
    Poziom 13  
    Dawałem i 12v i nic
    Co do cruisera to się mylisz, próbowałem zdjąć ostatnio z versji 16 cruiserem i zamknął mi na wszystkie 4 locki i zmienił imei
  • REKLAMA
  • #4 2290918
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    buli12 napisał:
    Dawałem i 12v i nic
    Co do cruisera to się mylisz, próbowałem zdjąć ostatnio z versji 16 cruiserem i zamknął mi na wszystkie 4 locki i zmienił imei

Cruiser robi v25-v28 podobnie jak SST i jak klikniesz unlock a wersja jest niższa to masz 4 locki.Co do twoich problemów z logerem to masz zgrzyt z kablem,miałem takie problemy jak chciałem kiedyś zczytać przez unibox USB - za cholerę nie szło a po podłączeniu do starego poczciwego BOX'a 2.0 ruszył.W sumie już mam z bani te schizy bo mam MT-BOX'a a on C62 nosem wciąga...
  • #5 2291728
    buli12
    Poziom 13  
    Niestety ale telefon padł .....
    Próbowałem i próbowałem z napięciem 9V i 12V z zasilacza i bateryjki i non stop było to samo
    Po tym wszystkim włączyłem go normalnie i wyłączyłem
    Wyszedłem z domu na 3 godziny i po powrocie nie mogłem go już uruchomić (przy próbie włączenia: zero reakcji, czasem błysną diody pod klawiaturą i tyle, czasem włączy sie wibra i działa na pełnych obrotach a czasem sie normalnie włączy)
    Nie wiem co sie stało, obawiam sie uszkodzenia HW, można na to cos zaradzić?
REKLAMA