logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przetworniki inteligentne w przyrządach pomiarowych - POMOCY

UnidentifiedSoldier 14 Maj 2006 16:45 1296 3
  • #1 2624536
    UnidentifiedSoldier
    Poziom 11  
    Witam, muszę zrobić dobry referat na temat: "Przetworniki inteligentne w przyrządach pomiarowych", niestety nie mam pojęcia o co chodzi. Próbowałem znaleźć coś na ten temat w necie, ale nie znalazłem nic dobrego, czy ktoś mógłby mi dać jakieś linki do tego lub polecić tytuły jakiś książek na ten temat.

PS. Jestem uczniem 2 klasy technikum elektronicznego więc prosiłbym żeby nie przeceniać moich możliwości. Chcę żeby w miarę prosto był ten temat opisany:D
  • #3 2624630
    UnidentifiedSoldier
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki!!!
    Postaram się napisać własną pracę na podstawie tej i informacji z neta. Wynagrodził bym Cię punktami, ale mam tylko 2, które może będę jeszcze potrzebował, ale jak tylko zdobędę kilka to odrazu wyślę. Problem rozwiązany.
  • #4 2625725
    _jta_
    Specjalista elektronik
    Ocena: 4188
    Są mierniki z interfejsami GPIB (inne nazwy: PCIB, IEE488, IEC625 - te były najbardziej rozpowszechnione)
    i SCSI (rzadziej, raczej tylko do bardzo zaawansowanych)- może poszukaj tych haseł przez Google?
    A z nowszych interfejsów pewnie się stosuje USB (pewnie jest najpopularniejszy), Ethernet, IrDA, Bluetooth...
REKLAMA