logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program na kompa, ktory dzialalby jak sampler audio

Armosus 15 Maj 2006 22:05 7854 6
REKLAMA
  • #1 2629124
    Armosus
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Poszukuje programu na kompa ktory dzialaby jak sampler audio, czyli np. do danego klawisza na klawiaturze przypisuje w tym programie jakis bit (werbel, gitara jakis dzwiek po prostu).
  • REKLAMA
  • #2 2634240
    Cinekas
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Hmmm ciekawe... ale niesłyszałem o czymś takim... wogule są takie programy?

Moderowany:

wiadomość bez sensu

• REKLAMA
  • #3 2636733
    Cinekas
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    moderator sam jest bez sensu! za przeproszeniem!! interesował by mnie też taki program ale niewiem czy jest taki i sie zapytałem... jesli zwykłe pytanie z czystej ciekawosci jest bezsensu... ash... szkoda pisac...

Moderowany przez jankolo:

Kolega nawet nie postarał się zrozumieć tego, co napisał moderator. Za obrażanie innego uzytkownika forum kolega otrzymuje ostrzeżenie

• REKLAMA
  • #5 2637516
    wrkq
    Poziom 21  
    Ocena: 22
    A może jakiś tracker?

www.modplug.com na przykład...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2637590
    cjjack
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Ową funkcje posiada Friut loops. Co prawda moze nie do końca to może sprowstać panu, no ale moze akurat. A wiesz też żę fukcję typowego samplera miał program do mixowania o nazwie BPM Studio, odbywało to się na kalwiaturze numerycznej, u góry po środku była taka grupa przycisków od tego, co wyglądała jak klawiatura numeryczna, można było przyciskom przypisać jakiąś sekwencję w formacie WAV.
    Pozdrawiam
    cjjack
  • #7 3912617
    djramu
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Ja też używam tego programu, ale pliki WAV nie chciały mi się wczytać do samplera. Być może to wina mojego komputera. MP3 wczytuje bez problemu. Ja poszukuję czegoś podobnego ale z możliwością scatchowania (chyba tak to się picze). przydałaby się też kamera pogłosowa.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano programu na komputer działającego jak sampler audio, umożliwiającego przypisanie różnych dźwięków (np. werbel, gitara) do klawiszy klawiatury. W dyskusji pojawiły się pytania o istnienie takich programów oraz propozycje rozwiązań. Wskazano strony z oprogramowaniem do syntezatorów i MIDI (sonicspot.com, musicianstechcentral.com). Zaproponowano także użycie trackerów, np. ModPlug. Jako konkretne programy z funkcją samplera wymieniono Fruity Loops (obecnie FL Studio) oraz BPM Studio, który pozwalał na przypisywanie sekwencji WAV do klawiatury numerycznej. Jeden z uczestników zgłosił problem z wczytywaniem plików WAV do samplera, natomiast MP3 działały poprawnie. Poszukiwano również programu z funkcją scratchowania i kamerą pogłosową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA