logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak szybko wymienić łożyska w pralce POLAR IT1013?

lazur3000 17 Maj 2006 13:04 2235 4
REKLAMA
  • #1 2634354
    lazur3000
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    moi kochani jak w twj okropnej pralce lozyska wymienic trzeba cala pralke rozbierac tak mi to na pierwszy rzut oka wygląda a moze sie myle
  • REKLAMA
  • #2 2634394
    toudikat
    Poziom 19  
    Ocena: 168
    Nie mylisz się , jeśli tego nie robiłeś to jest sporo roboty.
  • REKLAMA
  • #3 2634445
    lazur3000
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    tak myslalem znalazlem dokladny opis jak to sie robi tego co wymyslil te pralke to bym w .............
  • REKLAMA
  • #4 2634845
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    No właśnie :( Ja jakbym dorwał niektórych konstruktorów pralek to odesłałbym ich do programu "Smiechu warte" :|
    A to nie jedyna taka pralka :(

Jeśli ktoś chce mieć na dłuższy czas spokój z wymianą łożysk w tym typie pralki to musi zrobić to naprawdę dobrze. Łożyska tylko firmowe, kryte 2RS, najlepiej SKF, FAG, Nachi, itd. itd. Uszczelniacze też tylko firmowe i nie posmarowane żadnym towotem :? No i ta prawidłowość montażu :!: Co niektórzy mają z tym problem :?
  • #5 2636702
    azu
    Poziom 17  
    Ocena: 86
    A ja u siebie w serwisie robię łożyska bez demontażu zbiornika, trzeba panowie tylko "trochę" pomyśleć, zamiast się męczyć :P. I nie mówię tu o wycinaniu otworu w boku obudowy (choć można zrobić i tak, a następnie dać dekiel, identyczny jak z drugiej strony, zaoszczędziłoby to roboty na przyszłość :D).
    Jednak mała rada - proponowałbym oddać do serwisu, ten model to jeden z najmniej mile widzianych jeśli chodzi o łożyska. Skoro serwisy narzekają to coś w tym jest, prawda? No, a cena to inna sprawa :D.
REKLAMA