logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezkonkurencyjna TP.SA. Abonament na 77 groszy.

P@WEŁ 03 Mar 2006 10:47 1557 12
REKLAMA
  • #1 2368609
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Ocena: 17
    Witam.
    Chciałbym podzielić się z Wami nowym abonamentem jaki otrzymałem w miesiącu lutym od naszego ukochanego operatora telekomunikacyjnego :D
    Tak - całe 77groszy + VAT. Nigdy bym nie powiedział, że poczta pobierze opłatę za przekaz większą niż sam abonament. Powiedzcie mi drogie koleżanki i drodzy koledzy jak tu nie kochać TP.SA :)
    Załączniki:
    • Bezkonkurencyjna TP.SA. Abonament na 77 groszy. rachunekTP.jpg (83.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2368614
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    To tyle humoru z tej sprawy. A teraz na poważnie – mam taki mały problem. Rozwiązuję (bo jeszcze nie mogę powiedzieć, że rozwiązałem) umowę z TP i pierwszego lutego pracownicy TP odłączyli mi domowy telefon. Dostałem abonament za to, że jak się dowiedziałem na błękitnej linii telefon był podłączony do godziny dziesiątej. W tym czasie nikt z niego nie korzystał. Rozwiązanie umowy było wysłane w grudniu. Wiem, że TP ma miesiąc na rozpatrzenie tego typu sprawy i skoro 1 lutego znikł sygnał linii, to uważam, że decyzja zapadła jeszcze w styczniu. Nie wiem, dlaczego zostałem obciążony kosztami za nieudolność pracowników rejonu Biała Podlaska TP.SA :[
    Uważam, że linię powinni odłączyć ostatniego dnia stycznia, albo o północy. Rozumiem, że w środku nocy nie wszystkim chce się pracować, ale dlaczego ja mam za to płacić. Następna rzecz, na którą chciałbym abyście zwrócili uwagę, to okres za jaki jest ten abonament. Dlaczego na fakturze jest za cały luty, skoro telefon działał tylko przez 10godzin???
    Czekam na wasze opinie i porady, co mam z tym zrobić…
    Nie życzę nikomu takiego happy endu z monopolistą.
    Pozdrawiam serdecznie :)
    P@WEŁ.
  • REKLAMA
  • #3 2368798
    beatacc
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Przeniosłam z Na wesoło <beatacc>

Paweł życzę wygrania sprawy i cierpliwości - Beata
  • REKLAMA
  • #4 2368830
    KaeRTe
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    no to to naprawde smieszne jest, dobrze ze jeszcze jakiejs oplaty nie doliczyli :)
    pozdro
  • #5 2408674
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Już wiem, że z nimi nie da się wygrać.
    Na błękitnej linii niczego nie można się dowiedzieć - kobieta tłumaczy się, że ona nie ma na nic podglądu. Interesujący jest jednak fakt, że zna wszystkie szczegóły, choć twierdzi, że nic nie widzi. Mam wrażenie, że moja sprawa była omawiana na jakimś szkoleniu typu "jak pozbyć się niezadowolonego klienta"...
    Pozdrowienia czytającym - niezadowolony klient TP :D
  • #6 2409746
    Matizz
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    ja jak zrezygnowałem z tela stacjonarnego to jeszcze przez 2 tygodnie z niego korzystałem bez rzadnych konsekwencji:D
  • REKLAMA
  • #7 2409894
    gimof
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    spoko ja mam większe jaja z TPSA. ... :/
    Na wsi kilka km za poznaniem gdzie się wybudowaliśmy chcieliśmy sobie założyć neostrade i to był błąd...
    Pojechaliśmy do punktu orange zapłaciłem 1.22z nie było żadnych problemów wszystko ładnie szybko i przyjemnie i w ciągi dwóch dni ma być włączona...
    Po tygodniu (oczywiście nie włączyli) zadzwoniłem na błękitną linie co jest to gośc mi mówi że we wsi jest wykorzystany limit neostrad i nie moge mieć :O i że moge złożyćreklamacje i się zgłoszą na następny dzien telefonicznie.
    Po 3 dniach oczywiścia ja zadzwoniłem bo oni mnie olali, co jest no to kobieta zrobiła oczy i każe mi dzwonić na info od neo... i tak z 4 razy dzwoniliśmy odsłyni.. wkońcu po złożeniu reklamacji i usłyszeniu (mocno wkurzeni już) tego samego co 3 dni temu powiedzieli że mamy czekac...
    Po tygodniu przyszedł list że z powodu technicznych nie mozna bla bla bla ustawa bla bla bla nie i h....
    Jednak w tym był wielki błąd oni rozpatrzyli mi reklamacje na nr w Poznaniu (gdzie mam ISDN`a).
    Oczywiscie kolejny tel do nich, niewiedzą jak mogła zajść taka pomyłka :O... =/ kolejna reklamacja która ma być rozpatrzona do miesiąca, wczoraj zadzwoniliśmy i stwierzili że w dalszym ciagu nie ma możliwości na neta i że nie długo wygaśnie umowa bo się nie zajerestrowaliśmy i będziemy musieli oddać ten modem. <lol> wyśmiani, wygarneliśmy im że to nie z naszej winy że to oni mają wszystko gdzieś i że my nadal chcemy neta, jeżeli chcą modem to niech nam oddadzą 1.22zł i niech sobie przyjadą po ten modem.

To tyle... widać ile jest warta telekompromitacja Polska

pozdro
  • #8 2410746
    P@WEŁ
    Poziom 20  
    Zgoda, tylko dlaczego nas obciążają kosztami za swoje nieudolstwo. Czasami zastanawiam się skąd oni wzieli pracowników. Może trzeba im wprost powiedzieć, że jak sobie nie radzą, to niech się zwolnią. Na ich miejsce jest sporo osób, które pracowałyby tak, żeby nie utrudniać życia użytkownikom...
    Pozdrawiam i łączę się w bólu :)
  • #9 2410801
    gimof
    Poziom 27  
    Ale właśnie o to chodzi że na tych różowych czy błękitnych liniach to nie są "rasowi" pracownicy tylko uczniowie, praktykanci itd itp... gdy poprosiliśmy o połączenie z przełożonymi to usyszeliśmy że "on" jest w pełni kompetentny... (to "on" sie dowiedział ze wygadana papuga jest tak samo kompetentna :D )

pozdro nigdy więcej tepsy
  • #10 2413403
    djandriu
    Poziom 27  
    Ocena: 170
    Ja przed chwilą dzwoniłem na błękitną linie aby zrezygnować z ISDN-u bo od kąd mam neta poprzez WIFI to ten ISDN jest mi zbędny a abonament daje.....y trzeba płacić chociaż z domowego wogule nie dzwonimy. Pani z którą rozmawiałem mówi że zgłoszenie może przyjąć tylko od prawnego właściciela telefonu. Co mam zrobić w tym przypadku jak prawny właściciel telefonu od czterech lat jest na cmentarzu a my nie chcemy zmieniać umowy z tp ??
  • #11 2414046
    Twister0
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Wiecie może, czy da się zamówić samą neostradę, bez abonamentu telefonicznego??
  • #12 2414098
    robert45
    Poziom 22  
    Ocena: 89
    Nie nie można.Nie można również na pakiet socjalny.
  • #13 2414285
    gimof
    Poziom 27  
    z tym właścicielem tak jest musicie zmienić umowe
    A z tym ISNDem to wogle są jaja bo tpsa teraz od nas chce za wszelką cene od nas wyciągnąć niewiedzieć czemui :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy niskiego abonamentu TP.SA wynoszącego 77 groszy plus VAT oraz problemów związanych z rozwiązywaniem umów i naliczaniem opłat. Użytkownicy zgłaszają przypadki naliczania abonamentu za okres, gdy linia telefoniczna była już odłączona, co wynika z opóźnień i niekompetencji pracowników TP.SA, zwłaszcza na infolinii zwanej "błękitną linią". Poruszono także kwestie trudności w rezygnacji z usług ISDN oraz niemożności zamówienia samej Neostrady bez abonamentu telefonicznego. Wskazano na problemy z obsługą klienta, brak jasnych informacji oraz opóźnienia w realizacji usług, co prowadzi do frustracji abonentów. Wspomniano również o ograniczeniach technicznych, takich jak limit dostępnych łączy Neostrady w niektórych lokalizacjach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA