logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson 600 Stylus Color - Jak naprawić drukowanie białych kartek?

kacperbo 18 Maj 2006 21:51 1850 2
REKLAMA
  • #1 2639556
    kacperbo
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    jakis czas temu postanowilem wyjac z szafy stara drukarke (j.w.) w celu zbadania czy do czegos sie jeszcze nadaje. Po wlaczeniu drukarka "drukuje" wylacznie biale kartki wiec pomyslalem ze to zapchane dysze.

Troche probowalem je przeczyscic/przedmuchac ale efekty nie sa widoczne - na kartce nic sie nie pojawia :( Jednak dysze chyba nie sa calkowicie zapchane poniewaz na wyjsciu glowicy zbiera sie atrament - tak samo jak i na "pampersie" tylko wyglada na to ze tusz nie chce "padac" na kartke.
    W zwiazku z tym mam pytanie - co moge zrobic zeby dac drukarce jeszcze szanse popracowac ? ;)
    Z gory dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi
    Pozdrawiam
    kacperbo
  • REKLAMA
  • #2 2640565
    magir
    Poziom 29  
    Ocena: 378
    Jeżeli nie próbowałeś jej przemywać wodą to powinna być jeszcze do uruchomienia czy może do uratowania.Zasadniczą wadą tych drukarek jest to że jeżeli przynajmniej raz w miesiącu nie wykona się żadnego drukowania to mają tendencje do zasychania. Potrzebny do tego jest udrażnicz głowic piezo ( można dostać na aukcjach allegro np ) razem z udrażniaczem dostaniesz dokładną instrukcję jak postępować. Sam w tem sposób zreanimowałem kilka Epsonów i działają do dziś. Zaznaczam tylko że jeżeli nie było myte wodą to są duże szanse. Na koniec jeszcze dodam że można na początek spróbować przeczyścic głowice za pomocą opcji w programie sterującym drukarki,ale jak jest dobrze zaschnięta to raczej nic z tego nie będzie.

Pozdrawiam
  • #3 2640822
    kacperbo
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam ponownie,
    Czyszczenie głowicy robiłem juz naprawde duuuzo razy takze pozostaje mi kupic odopwiedni udrazniacz. Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
    kacperbo
REKLAMA