logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON STYLUS C40UX - "drukuje" białe kartki

M_aciek 13 Gru 2006 18:53 2282 2
REKLAMA
  • #1 3327582
    M_aciek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mój problem dotyczy drukarki z tematu. Dostałem ją jako niedrukującą.Rozebrałem ją bo strasznie strzelało cos w srodu,okazało sie ze spadła jedna ze spręzyn w mechanizmie czyszczenia głowicy.Po złozeniu chodzi chyba Ok z wyjątkiem tego ze drukuje białe kartki.Co zauważyłem.Podczas czyszczenia głowicy programowo(ze sterowników drukarki) tusz pojawia sie na gumowym listku(dośc duzo) i w węzyku który odsysa tusz spod głowicy.Jeszcze jedno poziomy tuszu sa: kolorowego w połowie,czarego prawie,pełny, przy czym kolor jest oryginalny a czarny chyba zamiennik INKJET.Czy moze to byc zatkana głowica? aha sprawdziłem tez bezpiecznik(jeden) i tranzystory na płytce,sa ok.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3330570
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Jeśli głowica jest elektronicznie sprawna (wspomniane bezpieczniki i tranzystory), to może też być tak, że teoretycznie głowica jest drożna (tusz przez nią przechodzi), ale zalepione są mikroskopijne elementy drukujące i dlatego tusz nie jest wyrzucany na kartkę podczas drukowania. Może tu pomóc tylko gruntowne płukanie odpowiednim płynem udrażniającym, ale szanse naprawy nawet taką metodą są dalekie od 100%...
  • #3 3567355
    M_aciek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Plukanie glowicy nie opmoglo,dalem sobie spokoj.
REKLAMA