logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 nie utrzymuje połączenia przez IrDA MA620 na Windows XP SP2

heangel 20 Maj 2006 15:54 964 2
REKLAMA
  • #1 2645380
    heangel
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam problem z połaczeniem sie Irdą z 7650, Irda jest sprawna bo działa bez problemu z sagemem my400x. 7650 bez problemu działa z irdą pozyczoną od kolegi po zmianie predkości transferu i zmianie jeszcze czegoś sigma tel 4000 czy coś takiego( on ma inna irde nie wiem jaką) moja rozpoznaje jako MA620 ale u mnie da sie ustawić tylko max predkość transferu ale jej zmiana nic nie daje. Problem polega na tym że telefon jest wykrywany, połączenie też ale od razu jest tracone, wyłączyłem w opcjach głównego kontrolera USB obsługującego Irde możliwość wyłaczania dla oszczedzana energi, wiecej pomysłów nie mam. Mam xp sp2.

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 2647795
    rybol
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    sciagnij najnowsze sterowniki... mialem kilka tel. 7650, 6610 ktora na sterownikach dodawanych do kabla nie dzialaly.. po zainstalowaniu najnowszych nie zrywal polaczenia
  • #3 2648000
    heangel
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    znalzałem jakieś sterowniki(https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic280841.html pościągałem wszelkie mozliwe a instalator windows mówi że brakuje mu jednego pliku ks-959.sys tego pliku nie ma przy żadnych sterownikach które znalazłem, a instalator chce go instalować z plyty dołączonej do Irdy bo na płycie jest, troche to dla mnie dziwne

Dodano po 1 [minuty]:

Aha irde nadal nie działa z 7650, nadal sygnał jest zrywany chyba że nie znalazłem tych najnowszych sterowników tylko wszystkie są tymi starymi
REKLAMA