logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

irda es 620 i nokia 6822 - gwałtowne zerwanie połączenia

wujekbaniu 01 Sty 2008 13:35 1709 3
REKLAMA
  • #1 4646499
    wujekbaniu
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam

kupiłem irde es620 żeby wysyłać pliki do nokii 6822, irda chodzi na sterowniku od ks959 bynajmniej tak się melduje (stery od producenta nie działają), jak wysyłam większe pliki np 49kb :/ (większe hehe) to w trakcie przerywa połączenie. W telefonie mam jeszcze 1,1mb wolnego miejsca pozatym aplikacje java takie jak rozkład jazdy nie działają no i dzwonki wysłane w mp3 które mają 23kb (taki plik jeszcze przejdzie) nie dają się otworzyć w telefonie)

jak by ktoś wiedział co zrobić z tym przerwanym transferem i jaki format dzwonków no i jeszcze jak przenieść aplikacje java byłbym wdzięczny :D
  • REKLAMA
  • #2 4646958
    kazol15
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Zmień opcje irdy na obydwu uurządzeniach. Nie zaszkodzi sprawdźić transfer z mniejszą prędkością irdy. Kiedyś tak miałem, że na większej zrywało połączenie, a na nmniejszej chodziła transmisja bez problemów.
  • REKLAMA
  • #3 4647289
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Tutaj masz obszerną dyskusję na temat tego adaptera.
    Osobiście miałem okazję go testować - szkoda czasu i nerw na niego.
  • #4 4648792
    wujekbaniu
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    czytałem te dyskusje :-) szukałem po form dość długo i dlatego m innymi udało mi się znaleźć sterownik hehe jednak z zerwaniem połączenia sobie nie poradził i nie doszukałem się podobnego przypadku tutaj
    (zmiana prędkości transferu nic nie dała tz dała system się zawiesił i wypluł niebieski ekranik :| )

EDIT

UDAŁO MI SIĘ :D:D

poszperałem trochę tu trochę tam i.... :D

Załączam sterowniki dzięki którym udało mi się zainstalować urządzenie.
    Do kopiowania aplikacji na telefon używam nokia Nokia PC Suite.
    Zerwanie połączenia zdarza się kiedy program Nokia PC Suite nawiązuje połączenie jednocześnie z Windowsem np wysyłanie 2 rzeczy naraz,
    żeby Nokia PC Suite pracował prawidłowo należy zwiększyć prędkość irdy na 115200 !! wiem że wiele osób poleca zmniejszenie jednak na stronie noki wyczytałem że ta prędkość jest optymalna i faktycznie na mniejszej oprogramowanie nokia zrywa połączenie.

Jeśli zdarzy się że IRDA zgubi komę należy wyłączyć ja poprzez manager urządzeń i włączyć wyjęcie jej z portu USB w takiej sytuacji spowoduję niebieski ekran ;-)

Sterowniki do es620 (model na pudełku) który jednak melduje się jako ks 959 (niestety nie wiem jak wstawić opis w tej ramce poniżej )
    Załączniki:
    • es620-ks959.rar (75 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA