logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra F 1.6 8V 75KM LPG - Jak zwiększyć moc tanim kosztem?

kszyhoo11 21 Maj 2006 16:19 1536 3
REKLAMA
  • #1 2648836
    kszyhoo11
    Poziom 10  
    Witam,
    Jestem posiadaczem Opla Astry F 1.6 8V 75KM + LPG. Autko ze słabym silnikiem ale ekonomiczne :D Chciałbym dodać mu trochę koników ale zastanawiam się jaką modernizację przeprowadzić :?:
    Zastanawiałem się nad wywaleniem katalizatowa i wstawieniem tłumika sportowego, ale obawiam się że efekt będzie bardzo głośny :| Wolałbym aby skończyło się na pomruku a nie odgłosami rodem auta WRC

Co radzicie aby zrobić by wydać mało kasy a mieć jak najlepszy przyrost mocy :?:
  • REKLAMA
  • #2 2648874
    Virusss
    Poziom 11  
    A ja się chciałem podpiąć i zapytać gdzie Astra F 96r 1.7 TDI ma EGRa ?
  • REKLAMA
  • #3 2648977
    senso
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Jak wywalisz kata to poprostu wstaw rurke o srednicy reszty ukladu lub pusta puszke po kacie,chodza takie na allegro po 50pln,jak dolozysz do tego koncowy przelotowy to bedzie mruczala,chyba ze zalozysz jakis slabszy koncowy co beczy juz niemilosiernie na wolnych obrotach to bedziesz mial halas.Zeby mec efekt jak wrc musisz wywalic srodkowy,czyli tylko kolektor,calosc rurka i przelotowy koncowy.U siebie w opelku teraz wycinam na dniach kata i daje rurke zeby odciazyc silniczek,obecnie mam koncowy remusa 2xkwadrat 100x80mm i do 3k chodzi cichutko,powyzej 4k zaczyna ladnie ryczec:P wytnij kata,bedzie troszke glosniejsza ale ledwo to wyczujesz,chyba ze dolozysz koncowy tlumik to roznica bedzie wieksza.
    pozdro
  • #4 2649069
    cursor
    Poziom 31  
    Ocena: 142
    A co chcesz osiągnąć z tego silnika? Na forum www.ktk.pl jest osoba, która miała kolektory z 1,3s oraz wałek rozrządu z tego silnika. A teraz ma zrobiony ten silnik na wielopunkt.
REKLAMA