logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak samodzielnie wymienić sprężarkę klimatyzacji w Omedze B? Na co uważać?

Frodek 22 Maj 2006 19:54 2980 4
REKLAMA
  • #1 2653026
    Frodek
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Czy mozna samemu przełożyc kompresor klimatyzacji i jechac potem na nabicie jej? Przy przekładce mam na uwadze wymianę uszczelek w miejscu rozkręcania. Na co nalezy uważać? Cisnienie mam nizsze w układzie, ponieważ kompresor ma nieszczelność na wałku i celowo zostało obnizone aby czasem olejem nie rzucało. U fachowców za przekladkę chcą 150 zł. Dlaczego tyle ?
  • REKLAMA
  • #2 2653036
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2653043
    Frodek
    Poziom 13  
    elektrit napisał:
    Frodek napisał:
    U fachowców za przekladkę chcą 150 zł. Dlaczego tyle ?

Bo fachowcy wiedzą co nalezy zrobić aby prawidłowo przełożyć.
    Płacisz za robortę,i za wiedzę.
    Gdybyś był fachowcem od przekładania sprężarek,i miał swój zakład,też byś pewnie tyle brał.

Nie takiej odpowiedzi sie spodziewalem. Czyli co istnieje mozliwość złego załozenia kompresora ?
  • REKLAMA
  • #4 2653056
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2653240
    Frodek
    Poziom 13  
    Przepraszam w kwestii mechaniki to nie jestem laikiem. Mialem na mysli sprawy związane z olejem wewnątrz oraz ewentualnym spuszczeniem gazu z układu. Sprawy typowo mechaniczne zostawmy na boku. Sadzilem, że odpowiedzi udzieli mi znawca klimatyzacji bo po co mam dawac komus 150 zl za odkręcenie i przykrecenie 5 srub skoro mam garaż z kanalem w domu.
REKLAMA