logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie wzmacniacza do Sony kaseciaka bez wyjścia RCA – czy to się opłaca?

Rasputin 23 Maj 2006 10:27 1229 3
REKLAMA
  • #1 2654636
    Rasputin
    Poziom 10  
    Witam mam radyjko ( kaseciak Sony) bez wyjscia na wzmacniacz i chcial bym do niego podlacznyc jakis wzmacniacz ( jeszcze nie wiem jaki). Czy jest to wogule możliwe i oplacalne?
    a glosniki w wozie mam 2 X 100W i 2x 50W
    radyjko jest za słabe.
    Jak mozecie to pomożcie :) pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2654659
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Głośniki powinny być 50-100% mocniejsze niż radio. Więc jeśli ta moc jest (a bardzo często jest) naciągnięta nieco to samo nowsze i nieco mocniejsze radio jest akurat pociągnie prawidłowo.

Patrzenie na moc głosnika to tak jak patrzenie ile auto ma na liczniku i ocenianie po tym jakości samochodu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2654690
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    jezeli kupisz wzmacniacz z wejsciami o wysokim poziomie sygnału 'high input' to mozesz podlaczyc go z wyjsc na glosniki w radiu. drugi sspsob to dorobic wyjscie liniowe w radiu. wyciagnac sygnal ktory dochodzi do koncoiwki mocy w radiu
  • #4 2657037
    Rasputin
    Poziom 10  
    a ten wzmacniacz high input ile mniej wiecej kosztuje i jaki byscie mi polecili. ( taki niedrogi ale nie szajs) slyszalem tez o podnoszeniu jakosci dzwieku bez wzmacniacza ( jak to sie robi?). sorki ze tak truje ale nie za wiele sie znam. pozdrawiam:)
REKLAMA