logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta główna AS rock k7nf2 oraz Radeon 9550 na AGP ?

Raulpg 23 Maj 2006 21:57 1177 5
REKLAMA
  • #1 2656716
    Raulpg
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Kupiłem płytę główną AS rock k7nf2 i teraz pytanie chce do niej kupić Radeona 9550 na AGP żeby se go później podkręcić. Pytanie - w instrukcji mam coś takkiego, że napięcie na tej płycie nie może być mniejsze niż 3,3V czy będzie to kompatybilne?
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    Dlaczego kolega powielił dwa jednakowe Tematy?
    Posty zostały scalone !

• REKLAMA
  • #2 2656731
    Cinekas
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    chyba raczej tak... grafika to grafika... :) ale niewem jak z podkrecanie... znaczy do jakiego stopnia... :D
  • REKLAMA
  • #3 2656858
    jokrasa
    Poziom 28  
    Ocena: 89
    Chyba sam sobie tak przetłumaczyłeś.
    To jest napięcie dostępne w porcie AGP 8x.
  • REKLAMA
  • #4 2657033
    Eureka 170
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    jokrasa napisał:
    Chyba sam sobie tak przetłumaczyłeś.
    To jest napięcie dostępne w porcie AGP 8x.

Kolega ma tutaj rację. Źle to sobie kolega Raulpg przetłumaczył. W instrukcji jest napisane: " Do NOT insert a 3.3 V AGP card into the AGP slot of K7NF2-RAID motherboard!" . Dlaczego wobec tego kolego Raulpg, uważasz, że nie możesz wsadzić do tej płyty karty, "które nie mogą mieć poniżej 3,3 V"?? Z tego wynika, że kolega może używać na swojej płycie głównej Radeona 9550.
  • REKLAMA
  • #5 2657809
    Raulpg
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Te 3,3V to chodziło oczywiście o napięcie na gnieździe AGP. Sory jeśli inaczej zrozumieliście. Pisałem ten post wczoraj wieczorem więc nie miałem czasu na używanie poprawnej polszczny.

A wracając do grafiki. Chipset płyty głównej mam nvidia nforce karta Radeon jest na ATI, to aby na pewno będzie chodzić razem?
  • #6 2658465
    Zibi_99
    Poziom 14  
    Napisze w skrócie. Mam płytę na NF2 i ATI 9600pro - działa na tym zestawie każda gra. Nie widzę powodów dla których miało by to nie działać.
    Powstaje tylko pytanie czemu nie kupisz jakiejś płyty głównej a nie coś co ją udaje - Asrock
    Wcześniej miałem gigabyte na NF2 i zmieniłem Soltka też z NF2 i powiem że GB nie ma startów do soltka a asrock jest daleko daleko w tyle
REKLAMA