logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć kod dostępu EKC w kopiarkach Konica 3340 i 3331?

scorrpio1 24 Maj 2006 09:56 1392 3
REKLAMA
  • #1 2657762
    scorrpio1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witan wszystkich.

mam do serwisu kopiarki konica 3340 i 3331 przywiezione z Niemiec.
    kopiarki swieca informacje " EKC - Bitte Code eingeben " czyli potrzebuja kod dostepu , Ja przede wszystkim serwisuje kopiarki minolty i toshiby nie mialem za wiele konic do serwisu :cry:i nie wiem jak to mozna wykasowac.
    Bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2659410
    krisb1
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    musisz wyłączyć "zarządzanie" maszyną. Nie pamiętam jak to dokładnie było ale wchodzisz w serwis ( załączasz trzymając jednocześnie 2 i 5), nastepnie wchodzisz w okno "password settings" i potwierdzasz "ok". Dalej nie pamietam, ale spróbój. Jak będę u klienta przy takiej maszynie to sprawdzę i dam znać.
    Aha jeżeli nikt nie zmieniał fabrycznego hasła administratora to będzie to: 00000000
    miłej zabawy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2660000
    kulka35
    Poziom 23  
    Ocena: 83
    Aby wylaczyc EKC :
    wchodzisz do Trybu Administratora przez włączenie maszyny przy przytrzymanym OK. Wybierasz pozycje "EKC setting", potem wybierasz w tym menu "EKC on/off" oczywiscie na "off" .

Dodano po 8 [minuty]:

Aha , mozesz jeszcze sie napotkac haslo do Trybu Adm., i haslo do EKC. Obydwa znajduja sie w diagnostyce "25" pod nr.7 Password Settting i mozesz sobie je odczytac lub zmienic (zmiana na zero wylacza hasla).

Dodano po 1 [minuty]:

Jeszcze raz ja:
    pisze sie ACHA
  • #4 2661303
    scorrpio1
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Dzieki wielkie za pomoc !!!!!!

Problem rozwiazany.
REKLAMA