logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć dodatkowe głośniki Alpine SXE 6925 do Sony CDX-S2050?

dex199 24 Maj 2006 11:38 1391 6
REKLAMA
  • #1 2658041
    dex199
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    mam takie radyjko http://www.allegro.pl/item105179674_sony_cdx_s2050_jak_nowy_polecam_.html
    i podlaczam sobie glosniczki najpierw1, potem 2, 3 i 4... i hmmm...koniec - zostaly mi 2 glosniki w polce Alpine SXE 69255 45W w RMS i 150W PMPO i nie wiem jak je podlaczyc.cztery z dzrzwi wpialem do kostki iso do radia ale co zrobic z glosnikami z polki??w radiu z tylu jest wyjscie na dwa chinche (rear audio out).pytanie czy moge sie podpiac tam z tymi glosnikami??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2658767
    robert444
    Poziom 13  
    Witam wyjście cincz to tylko wyj. sygnałowe więc musiałbyś podłączyć przez wzmacniacz te dwa głośniki bo to jest tylko sygnał
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2659306
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    radio jest przystosowane do czterech glosnikow 4 ohmowych. ty masz szesc wiec dwa za duzo. ja bym radzil glosniki z tylnich drzwi polaczyc 'szeregowo' z glosnikami w polce. a najlepiej ich wogole nie podpinac.
  • REKLAMA
  • #4 2665704
    dex199
    Poziom 11  
    no ja wlasnie chcialem je podlaczyc szeregowo ale nie bylem pewny czy to nie bedzie powaznych konsekewcji dla radia lub samych glosnikow...
  • Pomocny post
    #5 2665908
    mukade
    Poziom 31  
    Ocena: 48
    Może to głupie pytanie ale na wszelki wypadek spytam. Nie podlączyłeś przypadkiem dwóch midbasów i dwóch tweeterów pod 4 kanały?? Bo możliwe że masz poprostu system separowany w przednich drzwiach a myślisz że masz 4 głośniki potrzebujące każdy swojego kanału. Pozdro
  • REKLAMA
  • #6 2675195
    dex199
    Poziom 11  
    nie to sa glosniki dwudrozne(??) takie z glosnikiem sredniozakresowym i wysoko :)
  • #7 2681047
    dex199
    Poziom 11  
    podlaczone ,gra wiec jest si ,dziekuje wszytskim za pomoc i zamykamy temat co by nie smiecic na forum

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio Sony CDX-S2050 i chce podłączyć dodatkowe głośniki Alpine SXE 6925 znajdujące się w półce tylnej. Radio ma wyjście na cztery głośniki 4-omowe, a użytkownik ma łącznie sześć głośników, co przekracza możliwości radia. Wyjście RCA (cinch) z tyłu radia to jedynie sygnałowe wyjście audio, które wymaga wzmacniacza do podłączenia głośników. Zalecane jest unikanie podłączania większej liczby głośników bezpośrednio do radia, gdyż może to przeciążyć wzmacniacz. Możliwe jest połączenie głośników tylnych drzwi szeregowo z głośnikami w półce, jednak istnieje ryzyko uszkodzenia sprzętu. Użytkownik potwierdził, że głośniki w półce są dwudrożne (średniozakresowy i wysokotonowy). Ostatecznie głośniki zostały podłączone i działają poprawnie, co zamyka temat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA