logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PT4423/58P - szum z głośników i czarny prążek na ekranie

kiltel 24 Maj 2006 12:26 1146 4
REKLAMA
  • #1 2658168
    kiltel
    Poziom 15  
    Ocena: 75
    Od kilku dni podczas ogladnia programów telewizyjnych z głosników oprócz prawidłowej fonii wydobywa sie szum. Nie przeszkadza on zbytnio w normalnym ogladaniu ale cały czas jest słyszalny nawet jak wyłącze fonie z poziomu pilota to szum jest nadal. Zauważyłem także że gdy przełącze na kanał gdzie nie mam zaprogramowanego zadnego kanału to od czasu do czasu po lewej stronie ekranu pojawia sie nieduzy czarny wijący sie prążek. Dodam jeszcze że podczas ogladania gdy prezentowany jest np. cały biały obraz szum odczuwalnie maleje a przy ciemniejszych odcieniach sie wzmaga. Prosze o jakąś porade co sie mogło stac z moim odbiornikiem. Z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2658192
    kiltel
    Poziom 15  
    Ocena: 75
    Przyznam sie że wczśniej nie grzebałem w telewizorach i ogólnie mozna powiedzięć jestem zielony w tych sprawach. Co to są uloty WN? i gdzie ich szukać?
  • REKLAMA
  • #5 2661104
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2370
    Trzeba zlokalizować czy szum jest od jakiegoś elementu indukcyjnego czy może transformator w przetwornicy lub cewka korekcji lub same cewki jest to chassis L6.2 jak by co,albo uloty WN tylko ostożnie dotykaj przewodów na pracującym OTVC,czy nie masz w pomieszczeniu dużej wilgotności?
REKLAMA