logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SGH E700 - Zawieszanie się, brak zasięgu i polskiego T9, wymiana softu?

sprysio 28 Maj 2006 17:50 1098 4
REKLAMA
  • #1 2672968
    sprysio
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam Wszystkich serdecznie.

Jakieś 3 m-ce temu znajoma przyniosła mi do zrobienia właśnie taki telefonik - oczywiście standardowo tasiemka. Kupiłem cały zestawik (pomijam opis nieudanej wali z przelutowywaniem, 1:0 dla Samsunga echhh) zapakowałem i działało, ale tylko przez 1 miesiąc. Obecnie padła kamerka (błąd podglądu-chyba znowu tasiemka kutwa co dziadostwo). Ostatecznie znajoma dała mi go w spadku. Telefonik taki sobie ale żonce bardzo się podoba. Mam nadzieję, że z kamerką dam radę (znalazłem opisa na forum co i jak) ale jest jeden problem innej maści. Czasami skubany wiesza się, szuka sieci (potrafi mieć 3 krechy i pyszczy, że nie może znaleźć sieci ?), jeżeli ma zasięg to nie da się zadzwonić - brak połączenia a dzwoniąc na niego często jest sygnał zajętości lub ogólny brak reakcji-siedzi cicho i coś kombinuje... chyba. Aaaa i brak polskiego słownika T9. Chciałem wymienić soft, ale nie wiem czemu w serwisie chyba sporo wołają - 70 zł. Mam w związku z tym pytanko. Czy da się to zrobić kabelkiem (z tego co czytałem najlepiej pod com-a), czy trzeba użyć bardziej wyszukanych metod (box). Jeżeli tak to prosiłbym serdecznie kolegów o poradę. Jaki typ kabla, jakim programem, co i jak poustawiać i oczywiście jak dokonać bezpiecznie flash-owania pamięci (poszczególne kroki). Znalazłem na forum sofcik do tego modelu (i tak jestem lepszy od serwisantów - bo twierdzili, że albo nie ma z T9, albo za jakiś czas :) ). Mam nadzieję, że zmiana softu mu pomoże...
    Z góry dziękuję za radę.
    Pozdrawiam
    Jacek
  • REKLAMA
  • #2 2673249
    daniel tt
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    witam co do zasiegu zwiech i tym podobnymi rzecami to na 99% masz tylnia obudowe do wymmiany ,a co sie tyczy nie działajacej kamerki to przerwa na tasmie badz brak kontaktu na złaczu spróbój przelutowac .pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2673543
    sprysio
    Poziom 11  
    Witaj. Dzięki za odpowiedz. Sprawdzałem i czyściłem styk antena-płyta i raczej jest ok. Wydaje mi się, że może jednak oprogramowanie (obecnie jest E70BOWJ3 a znalazłem E70CBWK1) i dla tego chciałem zapakować mu nowy soft. Jednak nigdy w tym modelu tego nie robiłem a nie chciałbym go od razu "uwalić" i stąd moja prośba do kolegów z forum.

Jacek
  • REKLAMA
  • #4 2673882
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Co do zasięgu polakieruj obudowę tylną wewnątrz lakierem grafitowym.
  • #5 2673973
    sprysio
    Poziom 11  
    Haaa o tym akurat nie pomyślałem... :)

Jacek
REKLAMA