logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem z podłączeniem GeForce Riva TNT do telewizora

djCris 29 Maj 2006 18:26 927 3
REKLAMA
  • #1 2676368
    djCris
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Karta ma wyjście i wejście telewizyjne (także na na chinche). Podłączam karte do telewizora i w sterownikach Force Ware (wersja 66.xx bo nowsze niechcą mi działac na tej karcie) ustawiam z monitora na telewizor. Klikam zastosuj i jedyne co się dzieje to zmienia się rozdzielczość na 640x480 i samo się przestawia z telewizora spowrotem na monitor. To samo jest gdy podłącze zwykły kabel na chinche. Kabel nie jest uszkodzony, był tesotwany na kilku komputerach w domu. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2677275
    elek77
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    A próbowałeś użyć do tego programu TVTool? Działa chyba ze wszystkimi kartami grafiki od Nvidii. Wczesne wersje tego programu działają ze starszymi sterownikami (dużo starszymi niz wymienione przez ciebie).
  • REKLAMA
  • #3 2965370
    djCris
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Nie próbowałem, ale spróbuje i opisze czy pomogło, czy nie :D
  • #4 2968318
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Ja radziłbym użycie sterowników w wersji 44.03, lub 45.23.
    TVTool może nie działać na Rivie TNT, jeśli nie ma ona jakiegoś kodeka TV-Out na pokładzie (zazwyczaj Conexant)
    Kolejna sprawa. Rozdzielczość powinna być zmieniona na 640x480, bo to jest właściwa rozdzielczość TV, następnie (w Diamond V550 - Riva TNT 16MB tak było) po przełączeniu na TV obraz znikał z monitora i przełączał się na TV.
REKLAMA