Potrzebny mi schemat układu którym połączę wyjście liniowe wzmacniacza z wejściem przetwornika analogowo-cyfrowego atmegi128. Dla osoby która przedstawi kompletny schemat przewidziana nagroda w wysokości 15 punktów. Układ potrzebny do zrobienia prostego oscyloskopu służącego celom wizualnym tj. sam oscyloskop już działa na co dowód można znaleźć tu
http://dzejwor.ovh.org/osc_hardware.wmv
Problem tylko z interfejsem wejściowym. Najlepiej jak by układ był zasilany pojedynczym napięciem, umożliwiał wzmocnienie sygnału w dość szerokim zakresie, kiedy nie ma sygnału ze wzmacniacza na wyjściu powinno być 2,5V napięcia stałego - celem wyświetlenia linii na środku ekranu
Miło by było gdyby tą składową dało się regulować w pewnym zakresie ale nie jest to niezbędne. Szukałem w Internecie i nie bardzo znalazłem coś odpowiedniego. Próbowałem także samemu zaprojektować ale też nic z tego nie wyszło, nie mam już za bardzo czasu kombinować nad częścią analogową i nie mam na to specjalnie ochoty gdyż z natury nie przepadam za układami analogowymi ...
Problem tylko z interfejsem wejściowym. Najlepiej jak by układ był zasilany pojedynczym napięciem, umożliwiał wzmocnienie sygnału w dość szerokim zakresie, kiedy nie ma sygnału ze wzmacniacza na wyjściu powinno być 2,5V napięcia stałego - celem wyświetlenia linii na środku ekranu