logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć tuner Opticum 1200 FTA do TV bez wejścia Euro?

pterd 30 Maj 2006 09:59 1755 6
REKLAMA
  • #1 2678266
    pterd
    Poziom 11  
    Witam,
    własnie kupiłem sopbie tuner satelitarny Opticum 1200 FTA i mam problem, bo mój telewizor nie ma wejścia euro ani żadnego innego niż antenowe, za to satka ma tylko euro i chincze !! czy ktoś może mi pomóc jak to podłączyć, bo nie mam zielonego pojęcia co z tym faktem zrobić :(
  • REKLAMA
  • #2 2678276
    FTM
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Przykro mi kolego, ale... musisz zmienić telewizor. nie masz możliwości innego podłączenia... :(
  • REKLAMA
  • #3 2678300
    pterd
    Poziom 11  
    FTM napisał:
    Przykro mi kolego, ale... musisz zmienić telewizor. nie masz możliwości innego podłączenia... :(

aleprzecież robią tyle różnych przejściówek a takiej jeszcze nie wymyślili ?? :(
  • REKLAMA
  • #5 2678311
    pterd
    Poziom 11  
    MR napisał:
    Jest mozliwość-dokupić modulator zewnętrzny.

ok, ale co to jest i jak to wygląda??
  • REKLAMA
  • #7 2678334
    FTM
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Kolego MR... a nie sądzisz (obserwując ceny), że tańszym rozwiązaniem byłoby mu kupić uzywany telewizor? Pamiętać należy, że ten modulator (jak diabli wezmą tv obecnie używany) do niczego mu się nie nada... więc pytanie po co? Jeżeli telewizor nie ma wyjścia AV lub chinch to musi byc leciwy, za chwile moze mu pasc kinol... itd, itp... :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada tuner satelitarny Opticum 1200 FTA, który ma wyjścia tylko typu Euro (SCART) i chinch, natomiast jego telewizor nie posiada wejścia Euro ani innych niż antenowe. W dyskusji wskazano, że bez wejścia Euro lub AV w telewizorze nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia tunera. Zaproponowano zakup zewnętrznego modulatora, który konwertuje sygnał z tunera na sygnał antenowy kompatybilny z wejściem antenowym telewizora. Podkreślono jednak, że modulator może być kosztowny i mniej praktyczny, a tańszym i bardziej efektywnym rozwiązaniem może być zakup używanego telewizora z wejściem AV lub Euro. Link do przykładowego modulatora został podany jako pomoc techniczna.
REKLAMA