logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chip tuning Seat Ibiza III 1.6 8V 75KM 2000 - czy warto? Jakie efekty?

cmsydney 30 Maj 2006 15:44 1361 3
REKLAMA
  • #1 2679343
    cmsydney
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Witam
    Posiadam Ibize III rok 2000, 1.6l 8V 75KM (55kW)
    czy ktos bawil sie w chip tuning tego silnika? czy jest w ogole sens? posiadam interfejs obd2 na max232 - gdzie moge znalezc tutoriale/instrukcje do tego typu tuningu
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2680231
    T/J
    Poziom 21  
    Ocena: 136
    Witam
    Kolego w silniku wolno ssącym dobry tuner przez zmianę oprogramowania może podnieść moc max o 10%.Ty nie jesteś w stanie nic zrobić bez odpowiedniego sprzętu i wiedzy.Moja rada zadzwoń do najbliższego tunera i zapytaj o koszty takiej modyfikacji bo to najrozsądniejsze rozwiązanie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2682928
    cmsydney
    Poziom 14  
    jestem swiadomy tego co robie bo jestem elektronikiem, wiem na czym polega tuning programowy, wiem jakie moga byc tego konsekwencje, nie wiem tylko jakie ustawienia warto zmieniac i jak je zmienic, na logike wiem ze chodzi o kat wyprzedzenia, mieszanka, zawory
    czy interfejs obd2 umozliwia tuning? czy potrzebne sa jakies inne?
    ale najbardziej mnie interesuje czy wzrost mocy bedzie odczuwalny przy normalnej jezdzie (do 3500obr)

nie chce by ktos to zrobil za mnie bo mnie to interesuje i chce sie nauczyc, a wiem ze osoby, ktore biora za to kase nie powiedza mi tego, a znajomego z taka wiedza nie mam
  • #4 2686514
    cmsydney
    Poziom 14  
    a tak w ogole to sam trzaskasz na tym kase ze tak piszesz?
REKLAMA