logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieprawidłowy montaż LPG w Maździe - jak poprawić instalację?

Qbuś 30 Maj 2006 18:29 1140 3
REKLAMA
  • #1 2679926
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Jak w tytule,bardzo ciekawa koncepcja,Mikser zamontowany na filtrze powietrza jakieś 80 centymetrów od przepustnicy a pomiędzy mikserem a przepustnicą kawał rury średnicy 7 cm zespawanej pod kątem prostym i na końcu to co na foto.Są to dwa krążki z gumy gr 3 mm.przykręcone śrubą(rura ucięta krzywo!) i siorbie sobie powietrze ile chce,silnik kicha,prycha,nie przyspiesza tak jak trzeba a gazownik który to zrobił twierdzi że tak ma być i wszystko się unormuje.
    Dodam że kolektor ssący jest metalowy.
    W związku z tym mam pytanie:Co mu zrobić?
    Oczekuję propozycji :D
    Załączniki:
    • Nieprawidłowy montaż LPG w Maździe - jak poprawić instalację? kolektor 003.jpg (180.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nieprawidłowy montaż LPG w Maździe - jak poprawić instalację? kolektor 002.jpg (187.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nieprawidłowy montaż LPG w Maździe - jak poprawić instalację? kolektor 001.jpg (172.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2680057
    Jasiek690
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 158
    Chyba to miało rolę klapy strzałowej pełnić.
    Jedyne co mogę powiedzieć to delikatne i suptelne :D
    Co mu zrobić?
    Możesz to rurę mu zamontowć, nie będę podowiadał gdzie.................
  • REKLAMA
  • #3 2681019
    Albercik 321
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Witam.Ja osobiscie za takie cos,to zainteresowalbym ta sprawa odpowiednie wladze,ktore powinny odebrac mu koncesje zakladania instalacji gazowych.A mozna i zasadzic goscia za oszustwo na tle gospodarczym a moze nawet za spowodowanie niebezpieczenstwa,poniewaz na pewno to nie ma tak wygladac,a on twierdzi,ze tak to ma byc i ze usterki,ktore sa napewno spowodowane tym czyms(bo jak tu nazwac inaczej ta prace ktora wykonal i wzial za to pieniazki) same sie unormuja.To zaden mechanik tylko jakis pasciarz,ktory chce zarobic pieniadze na oszukiwaniu klientow.Sprawdz jeszcze fakture za jakie czesci wzial od ciebie kase i czy te czesci sa napewno zainstalowane w twoim autku.
  • #4 2681093
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Autko nie jest moje,Kobieta była u "fachowca" i tak ją zrobił.Ja mam normalną instalację montowaną w renomowanej firmie(nigdy z nią nie miałem żadnych problemów!)
REKLAMA