logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mazda 323 1.5 + LPG - Gaśnie przy dodawaniu gazu, strzały w trakcie jazdy

focusic 29 Gru 2005 18:52 2861 5
REKLAMA
  • #1 2127459
    focusic
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Mam taki problem.
    Od jakiegoś czasu przy jeździe na benzynie nie trzymał mi obrotów i gasł, więc jeździłem wyłącznie na gazie. No i przedwczoraj jadąc na trasie usłyszałem dwa strzały i po tym wydarzeniu także na gazie nie chce wejśc na obroty. Normalnie się odpala, na wolnych obrotach pracuje normalnie, lecz gdy wrzucam bieg i dodam gazu to gaśnie.
    Znajomy mówi, że może to wina kondensatora (ja nie mam o tym pojęcia).

co Wy na to?
  • REKLAMA
  • #2 2127610
    faziczek_r
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Zobacz czy wszystko siedzi na miejscu (ukł. dolotowy).Jak wcześniej strzelał to mugł paść przepływomierz i na benzynie może chodzić marnie.
  • REKLAMA
  • #3 2129793
    Damek78
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Sprawdź układ ssący. Osłone filtra, rurki, najprawdopodobniej cos pękło przy wystrzale.
  • REKLAMA
  • #4 2593679
    maje0
    Poziom 2  
    Masz duże szanse na lewe powietrze z jakiejś dziury 0 sprawdź dolot powietrza i stąd falowanie obrotów lub gaśnięcie silnika - mojej Madzi pomógł śrubokręt i podkręcenie silnika krokowego o pół obrotu - problem znikł - obfroty czy na gazie czy na benzynie około 900 min - równiótki i cichutko
  • REKLAMA
  • #5 2596498
    active76
    Poziom 11  
    Na moje to poszedl Ci przeplywomierz, gdyz sa one w Mazdach bardzo delikatne i nawet maly wystrzal gazu powoduje ich uszkodzenie.
  • #6 5536162
    Stiwen1
    Poziom 21  
    Ocena: 288
    Witam dzisiaj u kolegi podobny był wpadek z kichnięciem gazu w takiej samej Mazdzie ale po strzale tylko mówił że działa mu na gazie i trzyma 4000 obrotów na benzynie nie działa nawet pompka paliwa nie działa, od czego mam zacząć szukać i czy po strzale tak się zachowuje samochód że na benzynie nie chce działać czy to wina przepływomierza i jak można sprawdzić ten przepływomierz pozdrawiam.
REKLAMA