logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada TP – częste rozłączanie co 5 minut, komunikat o odłączeniu użytkownika

avesta23 01 Cze 2006 19:27 1490 6
REKLAMA
  • #1 2687199
    avesta23
    Poziom 10  
    Od wczoraj neo zaczęła mnie wyrzucac i podaje komunikat "użytkownik został odłączony od usługi" po czym miga dioda, jak przestanie łączy mnie ponownie, ale tylko na ok 5 min. i tak w kółko. Nie wiem o co chodzi, to nie wirus bo po formacie jest tak samo, czy ktoś wie jak to naprawić? Jak zadzwonie na infolinię NeoTP to oni nigdy nie mają pojęcia co sie do nich mówi
    Dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 2687449
    Franku
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam.
    Zadzwoń na błękitną linie i powiedz że chcesz monterów oni do ciebie potem zadzwonią i zresetują port na 90% pomoże jak nie to przyjadą linie sprawdzić. ja miałem tak bardzo często.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2689526
    Michal997
    Poziom 12  
    1. Jaki posiadasz modem ?
    2. Czy modem traci synchronizacje ?
  • REKLAMA
  • #4 2691042
    avesta23
    Poziom 10  
    modem thomson speedtouch
    dioda ADSL w modemie miga
  • REKLAMA
  • #6 2695151
    yaqt
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    witam,
    sprawdz cz przeody do modemu nie sa uszkodzone.

yaqt
  • #7 2695340
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    plum napisał:
    speedtouch i wszystko jasne idz do tpsy i wymien na sagema 10min i po problemie pozdrawiam

to nie wina maodemu-masz zaniżone parametry lini telefonicznej-zglos na 9393 uszkodzenie neo -utrata synchronizacji...napewno pomoże

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z częstym rozłączaniem usługi Neostrada TP co około 5 minut, z komunikatem "użytkownik został odłączony od usługi" oraz migającą diodą ADSL w modemie Thomson SpeedTouch. Połączenie jest automatycznie przywracane, ale problem powtarza się cyklicznie. Wskazano, że problem może nie wynikać z wirusa ani ustawień komputera, gdyż występuje także po formacie. W odpowiedziach zasugerowano kontakt z infolinią TP (błękitna linia) w celu zresetowania portu lub sprawdzenia linii przez monterów. Zalecano także sprawdzenie stanu przewodów do modemu. Jeden z użytkowników polecił wymianę modemu Thomson SpeedTouch na model Sagem, co miało rozwiązać problem. Inna sugestia wskazuje na możliwe zaniżone parametry linii telefonicznej i konieczność zgłoszenia uszkodzenia na numer 9393 w celu przywrócenia synchronizacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA