Czy ktoś wie jak rozwiązać problem shiftlcd? Po jego użyciu wyglada na to że wyświetlacz podzielony jest na 2 części 8 znakowe. Na jednej przewija się część tekstu a na 2 osobno 2ga część!
Wiem że problem był poruszany tylko w innym kontekście.
Dokładniej wygląda to tak że na pierwszych 8 znakach przewija się to co było na tych znakach wyświetlone z tym że za tymi 8 znakami pojawiąją się spacje natomiast 2-ga cżęść przewija się normalnie
np 12345678********915731895
polecenie shiftlcd=left w pętli
na pierwszej części przewijaja się te pierwsze 8 cyferek a po nich spacje, na 2giej części przewijają się te gwiazdki i te cyferki co są po gwiazdkach, czyli 2ga część działa normalnie, tylko że te znaki co z 2giej części miały by "wejść" (od tyłu) na pierwszą część zmieniają się w spacje.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem problem, wydaje mi się że wiadomo o co chodzi.
Wiem że problem był poruszany tylko w innym kontekście.
Dokładniej wygląda to tak że na pierwszych 8 znakach przewija się to co było na tych znakach wyświetlone z tym że za tymi 8 znakami pojawiąją się spacje natomiast 2-ga cżęść przewija się normalnie
np 12345678********915731895
polecenie shiftlcd=left w pętli
na pierwszej części przewijaja się te pierwsze 8 cyferek a po nich spacje, na 2giej części przewijają się te gwiazdki i te cyferki co są po gwiazdkach, czyli 2ga część działa normalnie, tylko że te znaki co z 2giej części miały by "wejść" (od tyłu) na pierwszą część zmieniają się w spacje.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłem problem, wydaje mi się że wiadomo o co chodzi.