logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 9210i Communicator - błąd przy instalowaniu

norbi45 02 Cze 2006 20:40 1503 10
REKLAMA
  • #1 2691094
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Znajomy ma problem z comunikatorem, bo kiedy chce coś zainstalować to pojawia mu się napis:

'Series60ProductID'nie został zainstalowany.
    Zainst.'series60ProductID i ponów próbę.

Wie ktoś co z tym zrobić. Ja nie używałem żadnego comunikatora i nie wiem co należy w nim zainstalować.

Może wymienić oprogramowanie? Sprzęt mam, ale czy to komieczne i czy to coś da?
  • REKLAMA
  • #2 2691148
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 2691157
    norbi45
    Poziom 33  
    Format już mu zrobiłem i nie pomogło.
  • #4 2691175
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 2691285
    norbi45
    Poziom 33  
    Dzisiaj już mi się nie chce wymieniać oprogramowania, bo nie dawno wróciłem do domu.
    jutro rano wyjeżdżam więc może zrobię to jutro wieczorem.
    Jeśli ma ktoś radę na to bez wymiany oprogramowania to proszę pisać.
  • #6 2691584
    tgrabka
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Miałem to w zwykłej 9210. Pomogło wgranie nowego oprogramowanie poprzez BOXa. Pozwykłym kablu i oryginalnym sofcie problem pozostawał... Możesz jeszcze zainstalować menadżera plików i pokasować co się da, później wgraj nowe orpogramowanie jeśli nie masz dostępu do jakiegoś flashera.
  • #7 2694470
    norbi45
    Poziom 33  
    Podjąłem próbę flashowania, ale telefon zczytuje się prawidłowo, a flashować się nie chce.
    Zauważyłem, że był już rozbierany i miał czyszczone styki. Kumpel przyznał się, że telefon był już u jakiegoś magika.
    Nie chcę robić sobie problemów i mu go oddałem.
    Dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #8 2696285
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 2701837
    pywoo
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    A tak zapytam czy w tej 9210i da się wejść w profile i je ustawiać?? bo jeśli nie to 90% HW uszkodzone. Trzeba by którąś kość flash wymienić teraz niedokładnie pamiętam ktróą ale z tego co mi wiadomo to mało sztuk to przeżywa ;)
  • #10 2703128
    norbi45
    Poziom 33  
    Nie wiem. Telefon oddałem. Telefon był rozkręcany i czyszczone styki, więc już ktoś w nim coś robił. Nie chcę by w moich rękach padł całkowicie.
  • #11 2704423
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy komunikatora Nokia 9210i, który wyświetla błąd „'Series60ProductID' nie został zainstalowany” podczas próby instalacji oprogramowania. Próba formatowania urządzenia nie rozwiązała problemu. Zalecane jest wgranie nowego oprogramowania (flashowanie) za pomocą dedykowanego BOXa, gdyż standardowe metody z użyciem kabla i oryginalnego softu nie przynoszą efektu. Wskazano również możliwość usunięcia niepotrzebnych plików przez menadżera plików przed ponownym wgraniem firmware. Telefon był wcześniej rozbierany i czyszczony, co może wpływać na stabilność działania. Pojawiły się też informacje o problemach z resetami i błędem mbus, które mogą mieć podłoże sprzętowe, np. uszkodzenie taśmy lub pamięci flash. W przypadku braku dostępu do profili i ustawień istnieje podejrzenie uszkodzenia hardware, w szczególności kości flash. Ostatecznie autor oddał telefon, rezygnując z dalszych prób naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA