Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nokia 6260 soft czy co ?

foxik33 11 Mar 2007 19:21 2423 11
  • #1 11 Mar 2007 19:21
    foxik33
    Poziom 16  

    Hejka wszystkim :)


    Mam Nokię 6260 i jest coś powalone :)

    erase manualny w tornado ostatniego adresu nie chce dojść do końca i wywala error :(

    Telefon sie softuje normalnie :)

    Na wersji softu 3......... nie odpala lub świeci się tylko dioda na klapce
    Na wersji softu 5......... odpala ale pokazuje się na chwile napis nokia i biały lcd wywala, czasem odpali do komunikatu " phone startup failed. Contact the retailer " , jeśli chce jej zrobić " format user Area " wywala failed w tornado , w unibersal box-ie niby sie robi ale nie pomaga wcale nic :(

    W czym tkwi problem ? Hardware czy software ?

    Wcześniej stawiałem ją softem i działała ok, lecz gdy poleżała 5 dni bez ruchu to sie wywaliła i tak jej zostało :)

    A stawiałem ją bo miała komunikat " phone startup.......... " i wtedy ją softowałem , robiłem format user area i pomagało , ale teraz coś padło :(


    Proszę o pomoc :)


    Pozdrawiam :)

    p.S grzanie proca itp raczej chyba odpadają bo to proce klejone :(


    gg : 2570854

    albo piszcie tu na forum

  • #2 11 Mar 2007 21:20
    arem
    Poziom 39  

    użyj innego urządzenia.
    ostatnio też nie mogłem zrobić format user area ani Twisterem ani MT_Boxem ani JAFem ale poszło Phenixem. Fakt - to nie był taki model jak masz Ty ale inny .

  • #3 11 Mar 2007 23:28
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Przelutowałbym flash'a i dopiero walczył z softem.

  • #4 12 Mar 2007 20:56
    foxik33
    Poziom 16  

    Przelutował flash ?:) tzn co :)

    Wiesz mam phoenix-a ale crack-owanego to nie wiem czy tym da rade ?:)

    Mam dostęp do :
    Jaf trial
    Tornado
    Griffin
    Universal Box


    przelutować rozumiem przegrzać gorącym powietrzem tak ?:)


    Pozdrawiam

  • #5 12 Mar 2007 23:20
    arem
    Poziom 39  

    zgadza sie , przegrzać gorącym powietrzem układ flasha a potem próbować wgrać soft i robić resety .
    Ja używałem phoenix-a z emulatorem klucza PKD-1 na MT-Box-ie. Nie wiem czy w tym Twoim phoenix-ie będzie działać opcja resetów.

  • #6 14 Mar 2007 17:40
    foxik33
    Poziom 16  

    Hejka :)

    Noooo przegrzałem flash-a i jeszcze kilka podobnych elementów i zaczęła śmigać jak powinna :)


    A więc wielkie dzięki za pomoc :)


    Pozdrawiam :)

  • #7 16 Mar 2007 21:37
    foxik33
    Poziom 16  

    No to się nacieszyłem :9 kurrrrrrr.................... de !!

    Telefon działał normalnie przez jakiś czas i sie znowu zrypał jak ustawiłem język polski , telefon sie uruchomił z napisem " phone startup failed. Contact the retailer " kurczeee........ co jej dolega ?:(

    Soft nie pomógł jej na tą usterkę , co możecie poradzić ?


    Pozdro i proszę o pomoc

  • #8 18 Mar 2007 10:14
    lackyluck
    Poziom 21  

    moim zdaniem pamięć uszkodzona

  • #9 18 Mar 2007 15:03
    ftb
    Spec od GSM

    Cytat:
    Noooo przegrzałem flash-a i jeszcze kilka podobnych elementów i zaczęła śmigać jak powinna
    jak już grzejesz to trzeba to zrobić porządnie ,podlac topnikiem,bujnąć chip itd.Musisz mieć mniej więcej pewność że scalak został przelutowany.Jeśli po tym jak płyta ostygnie dalej du** to może być pęknieta ścieżka,pad nie łaczy lub ostatecznie scalak..

  • #10 18 Mar 2007 20:46
    foxik33
    Poziom 16  

    nooo jasne :)

    grzeje płytę na topniku zawsze, ale właśnie nie ruszałem elementów podczas grzania żeby sprawdzić czy sie przelutował dokładnie , flasha chyba lepiej nie ruszać , tam te kuleczki bga są jakby na styk jedna koło drugiej, jak sie złączą to będzie lipa :(

    To co stawiacie na flash do wymiany tak ?

    p.S spróbuję jeszcze raz najwyżej przegrać i bujnąć elementy delikatnie dla 100% pewności.


    p.S pytanko z innej bajki :)

    Czy jaf robi już ask=rpl dla BB5 ?

    Mam 6630 i e50 z imei 12345610654321? noi przydało by sie je postawić do 100% życia :D

    Pozdro i proszę o pomocne rady :)

  • #11 25 Kwi 2007 18:41
    mUcH@
    Poziom 2  

    Witam!
    Mam pewien problem z tym telefonem???? Mianowicie po wlaczeniu telefonu pokazuje sie tylko bialy ekran.po wpisaniu PINu slychac charakterystyczny dzwiek przy wlaczaniu Nokii , swieci sie dioda ladowania, mozna z telefonu dzwonic, odbierac polaczenia,nawet udalo mi sie wlaczyc mp3-ojke:D, wszystko jednak trzeba uruchamiac po omacku poniewaz wyswietlacz nie pokazuje efektow wizualnych.Wymienialem tasme poniewaz mialem ten problem wczesniej jednak to nie pomoglo. Co mam zrobić??????Ale mówcie po prostemu bo dopiero sie uczę.
    Pozdro4all

  • #12 29 Kwi 2007 22:55
    foxik33
    Poziom 16  

    może masz coś z wyświetlaczem albo ze złączami ?

    Zobacz to wszystko, przeczyść i próbuj a jak nie to sofcik :)

    ale w sumie sofcik odpada, bo działa normalnie no chyba że sterownik ekranu padł :)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME