logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić MP3 player LARK MATRIX? Elektronika wygląda na sprawną

mahcin 03 Cze 2006 15:41 4449 11
REKLAMA
  • #1 2693503
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    mam niesprawnego MP3, da sie cos takiego postawic? na elektronice sie znam, wyglada wszystko okej...tzn... przepraszam tu sa tylko 2 scalaczki i kilka pierdułek;)
  • REKLAMA
  • #2 3079485
    POMOCRTV
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Mam problem z taką samą mp3 Lark MATRIX.
    Nie włączała się. Po podłączeniu do komputera pojawiało się na wyświetlaczu, że jest transmisja, ale nie widział dysku i nie dało się go sformatować.
    Ściągnełem jakiegoś flasha z internetu od mp3 na podobnym procesorze SIGMATEL STMP3502, ale niestety po wgraniu nadal się nie włacza i nawet przestał wyświetlać wyświetlacz po podłączeniu do kompa.
    Słyszałem że trzeba zewrzeć jakieś nóżki i wtedy wgrać oprogramowanie, może ktoś będzie miał bina to tego modelu (z dyktafonem 256MB).
    Prosił bym o jakiekolwiek wskazówki jak ożywić tą mp3 bardzo mi na tym zależy.
    Załączniki:
    • Jak naprawić MP3 player LARK MATRIX? Elektronika wygląda na sprawną lark.jpg (16.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 3865703
    Sylves_ter
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witaj.. posiadam identyczny odtwarzacz mp3 tyle ze 1GB z dyktafonem, działający...

zamieszczam więc oryginalny soft zgrany z mojej mp3, może się przyda Ci na coś przyjacielu...
    pozdrawiam...

nic nie trzeba zwierać w środku, Zeby wgrać nowy soft...
    Załączniki:
    • soft.rar (1.23 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 3865751
    TheWiktus
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Jw. polecam wgranie nowego softu ,czasem "empetrójkom" odwala i trzeba wgrywać soft.
  • #5 4211313
    luki789
    Poziom 12  
    Ma ktos moze soft do 256 mb ten sam lark??
  • REKLAMA
  • #6 5075872
    nero200
    Poziom 11  
    przyłacza sie do prosy powyrzej soft do 256 mega :) prosi l bym kogoś miłego
  • REKLAMA
  • #8 5147249
    witekk24
    Poziom 1  
    Witam
    Mam taki odtwarzacz lark matrix 1GB z dyktafonem
    i problem w tym ze nie widzi go komputer i nie chce sie właczyć
    Wiec pytanie
    czy da sie wgrać soft??
    jak to zrobić??
    i czy jest jakaś szansa żeby to jeszcze chodziło?
    z góry dzieki za pomoc

Dodano po 14 [minuty]:

dodam jeszcze ze windows nie widzi tego wogule czy trzymam wcisniety klawisz play czy nie
  • #9 5842804
    dziadello
    Poziom 1  
    mam prośbę mam larka 2gB i tak włącza się wszystko ładnie tylko pokazuje ze niema plików, gdy chce go sformatować to wyskakuje komunikat że system Windows nie może skończyć formatowania.. czy wgrać softa ? i jak to zrobić ?

z Góry dzięki za pomoc ;)
  • #10 6050103
    ewelina-83
    Poziom 2  
    tylko jak go wgrac zeby dzialal??
  • #11 6278613
    pinki110
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Nie bardzo wiem co jak wgrać do tego lark matrix, zeby to działało.
    Może ktoś by napisał instrukcje krok po kroku?

Dodano po 11 [minuty]:

Już niby wgrywa firmawer i wyskakuj błąd "unable to write firmware file data" I co teraz moam z tym zrobić?
  • #12 6281148
    pinki110
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Wgrałem soft ale zły tzn. działa tylko jako pamięć.
    Może się ktoś podzieli softem do LARK Matrix 1gb bez radia?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z odtwarzaczem MP3 LARK MATRIX, który nie włącza się lub nie jest wykrywany przez komputer. Użytkownicy zgłaszają, że urządzenie pokazuje transmisję danych, ale nie pojawia się jako dysk, co uniemożliwia formatowanie. Proponowane rozwiązania obejmują wgrywanie nowego oprogramowania układowego (softu), jednak pojawiają się trudności z jego instalacją, takie jak błędy zapisu firmware czy brak odpowiedniego pliku binarnego. Wskazano, że nie jest konieczne zwieranie nóżek układu do wgrania softu. Dostępne są różne wersje softu, w tym oryginalne z działających modeli 1GB z dyktafonem oraz poszukiwane wersje dla modeli 256MB i 2GB. Użytkownicy zgłaszają również problemy z formatowaniem i wykrywaniem plików na urządzeniu. Podano link do oficjalnej strony Lark z możliwym oprogramowaniem, jednak pojawiają się opinie o niskiej jakości tych odtwarzaczy i częstych awariach. Wskazane jest wgrywanie odpowiedniego softu krok po kroku, jednak brak jest szczegółowej instrukcji instalacji firmware dla LARK MATRIX.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA