logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do irdy (xp). Irda pod USB. Gdzie mogę znaleźć sterowniki?

sexbik 03 Cze 2006 20:19 6929 7
REKLAMA
  • #1 2694352
    sexbik
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam mam irde pod usb no i szukam teraz sterowników do niej pod xp.

Jeśli ma ktoś coś ciekawego to prosze dać link

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2694404
    tttggg
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Zakładam, że nie szukasz czegokolwiek tylko oprogramowania, które będzie pasowało do sprzętu, który posiadasz.
    Podaj typ/producenta przejściówki to coś poszukamy ...

Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 2694685
    sexbik
    Poziom 13  
    przepisza ci co znalazłem na pudełku...

"AVM" usb irda adaptor

compatible with irda 1.1
    plug & play support
    -modi mir fir and 56kbps ask

wicej nie ma :|

Dodano po 58 [sekundy]:

aaa na samej irdzie pisze jeszcze

5vdc 440mA
  • REKLAMA
  • #5 2694861
    sexbik
    Poziom 13  
    niezabardzo bo ja chce poprostu stery zeby działało a nie zagłębiać się w głębsze działanie tego shitu... :]
  • REKLAMA
  • #6 2695003
    edekbombaj
    Poziom 12  
    Kiedys bylem w posiadaniu tego badziewia, moge tylko powiedziec ze jest to najbardziej spieprzona rzecz jaka w zyciu spotkalem...

Zalaczam sterowniki do tego, ale niestety nie wiem czy sa to wszystkie potrzebne pliki...

Pozdrawiam ;)
    Załączniki:
    • irda.rar (31.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2695141
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    sexbik napisał:
    niezabardzo

A to wielka szkoda, ponieważ we wskazanym przeze mnie wątku opisane są problemy chyba z Twoją irdą, a sterowniki, które Ci kolega podesłał właśnie omawianej we wątku irdy dotyczą. Ale cóż: to Ty masz problem a nie my i to Ty powinieneś go rozwiązać.
  • #8 2697758
    sexbik
    Poziom 13  
    Dałem sobie rade ze sterownikami ale nie wiem czemu nie hcce nic wysłać do noki 6610i, do/z Sonego Ericsona t630 normnalnie wysyła a z noki nida sie, co może być przycyzną?

Proszę poprawić swoje bałaganiarstwo w poście
    [jankolo]

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sterowników do adaptera IrDA pod USB działającego na systemie Windows XP. Adapter opisany jest jako "AVM usb irda adaptor" kompatybilny z IrDA 1.1, obsługujący tryby modi, mir, fir oraz prędkość 56 kbps. W dyskusji pojawiła się sugestia podania dokładnego modelu lub producenta urządzenia w celu znalezienia odpowiednich sterowników. Jeden z uczestników dołączył sterowniki, jednak nie potwierdził ich kompletności ani kompatybilności. Wskazano również na wątek dotyczący problemów z podobnym adapterem IrDA USB, jednak użytkownik chciał jedynie uzyskać sterowniki bez zagłębiania się w szczegóły techniczne. Po instalacji sterowników użytkownik napotkał problem z przesyłaniem danych do telefonu Nokia 6610i, podczas gdy komunikacja z Sony Ericsson T630 działała poprawnie. Przyczyną problemu może być niekompatybilność sterowników lub specyfika protokołu komunikacji z różnymi modelami telefonów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA