logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG B2050 pomarańczowa plama na wyświetlaczu - co zrobić?

Paweł007 03 Cze 2006 21:41 2639 4
REKLAMA
  • #1 2694619
    Paweł007
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam.
    Kupilęm wląsnie taki telefon i naprawiłęm. Od samego poczatku jak sie wlączy do końca jak sie wylaczy widać na środku sporą idealnei okrągłą plame koloru pomarańczowego. Korzystając z telefonu ma się wrażenie że ktoś nakleił coś na wyświetlacz i nic pod ta nakleiką niewidać. Poprzedni włąściciel mówił mi dziś ze to się wylał wyświetlacz. Z innego źródła wiem ze to wina telefonu. Więc jak wina telefonu to co zmienić soft i będzie wszystko ok?? A może coś innego.
  • REKLAMA
  • #2 2695185
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    hehe. Nie możliwe, żeby plama na telefonie była spowodowana winą telefonu ;P Moim zdaniem masz wyświetlacz do wymiany i tyle ;P
  • REKLAMA
  • #3 2695281
    xyz
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Zgadza się. Po wymianie wyświetlacza wszystko będzie OK, miałem już kilka takich przypadków. Swoją drogą musiała wyjść jakaś felerna seria bo na własnej skórze przekonałem się że plama pojawiła się sama.... Telefon leżał w gablotce u mnie w komisie

pozdrawiam
    xyz
  • REKLAMA
  • #4 2695292
    maciej25
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    a może ta plama jest spowodowana wilgocią ??...bo i takie widywałem plamy na wyświetlaczach (na ale nie były pomarańczowe) :|
  • #5 2695789
    Paweł007
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    No wiec nieda sie naprawic. Swoja droga napoczatku myslałęm ze to taka tapeta bo jest pomoaranczowa plama i dookołą jasniejszy pierscien i jeszze jeden i zelone jest zanimi wiec wyglada to jakby ktos dał tapete słonca tak w sumie fajnie tylko ze ta pomaranczowa zasłąnia wszytko na wyswietlaczu wie niema rady trzeba nowy wstawic :/ a moze jest na to alternatywa jakas
REKLAMA