No więc właśnie, mój problem polegał na zmianie jednostek wielkości siatki i poprzestawianiu po tym elementów.
Bonkot, dzięki za radę ale nawet przy 0.0009 cala elementy nie chciały się poukładać prawidłowo, byłem zmuszony poukładać wszystko od nowa. No cóż człowiek uczy się na błędach.
Inna sprawa, ślęczę już nad tą płytką dobre kilka tygodni, nie potrafię rozmieścić tak elementów aby chociaż uzsykać 90% wynik autoroutera. Głównie problem w linii masy, jest ona tak rozproszona między elementami, że tworzy sieć na całej płytce. Program nie jest na tyle inteligentny by połączył masę z najbliższym znajdującym się elementem w pobliżu.
Chcę zbudować zegar na lampach Nixie, mam już skompletowane wszystkie elementy, lecz przez tą płytkę cały czas stoję w miejscu. Schemat jest po części mojego autorstwa, jest pierwszą z dwóch płytek z których składać będzie się zegar. Druga płytka będzie o wiele prostsza, myślę, że z nią sobie poradzę.
Przez to mam do Was prośbę, byłbym wdzięczny gdyby ktoś bardziej obeznany w Eagle'u spojrzał na schemat i układ płytki, dołączam oba pliki. Chciałbym aby elementy po części zachowały swoje dotychczasowe miejsce, szczególnie elementy przetwornicy, dla reszty pozostawiam zupełną dobrowolność. Nie oczekuję na 100% wynik autoroutera, chcę jedynie aby to jakoś wyglądało, resztę mogę uzupełnić zworkami. Na schemacie nie zawarłem jednej części, tj. gniazda baterii (średnica 12mm) podtrzymującej układ czasowy plus dioda zaporowa.
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc przy rozwoju mojego projektu!
Załączniki:
-
nixie_mega8_test_gnd.rar
(84.59 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.