logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq ESP127 model: PS-5501 jak uruchomić ten zasilacz?

generator 04 Cze 2006 17:13 5815 4
REKLAMA
  • #1 2696952
    generator
    Poziom 20  
    Ocena: 32
    Może zna ktoś sposób " odpalenia " zasilacza Compaq ESP127 -MOD. PS-5501 ?
    Posiada on złącze krawędziowe w postaci wystającej płyty z pinami oznaczonymi:
    A1 . A5 A 10 - itd.
    Zasilacz pracuje tzn. wiatrak kręci lecz nie ma napięć na wyjściu. Prawdopodobnie wymaga on podania odpowiednich poziomów na któryś z pin-ów i to pytanie dla kogoś kto może zna ten zasilacz....
    Dziękuję za ew. odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 2704059
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3812
    Witam !
    Szanowny kolego to nie jest brak zainteresowania Twym problemem tylko skoro np. ja nie miałem na warsztacie takiego zasilacza , a nawet nie widziałem takiego typu jak na zdjęciu to co mam Ci poradzić czy doradzić ?
    Jestem wręcz miłośnikiem zasilaczy , ale w takiej sytuacji jestem bezsilny...
    Podobnie jest z innymi kolegami na forum być może ktoś się znajdzie kto już miał go na tapecie.
    Firma Compaq ma to do siebie że wszystko ma porobione inaczej niż inni tak więc tu leży przyczyna ! :cry:
    Oczywiście mam pytanie czy Ty znasz się na elektronice i czy przede wszystkim otwierałeś zasilacz ?
    Sądzę ze nie i to na pewno jest prawdą !
    Po otwarciu obudowy na płytce z elektroniką poszukaj na niej napisów :
    ON/OFF
    PWR-ON
    PS-ON

Prawdopodobnie coś znajdziesz to może przybliżyć nam ten temat oczywiście potrzebne będą fotki dobrej jakości oraz znajomość tematu jak również posiadanie miernika i lutownicy!
    Pozdrawiam Brać lutującą ! :D
  • REKLAMA
  • #3 2704576
    generator
    Poziom 20  
    Ocena: 32
    Witaj.
    Powiem - znam się na elektronice i do środka zasilacza zaglądałem...
    :arrow: składa się on jakby z dwóch zasilaczy, ale jest to tak zabudowane, że nie wiele widać. Dodatkowo dochodzą elementy SMD pod spodem płyt , tak więc rozszyfrowanie połączeń przy druku dwustronnym jest ponad moje siły.
    Stąd moja wiara w użytkowników forum, ale skoro jest tak jak piszesz to jest to bardzo mało popularny zasilacz i stąd brak więcej informacji.
    Będę więc musiał to zaakceptować.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 10731685
    84oli
    Poziom 2  
    Witam

Chciałem odkopać trochę stary temat ale może przez ten czas udało się komuś dojść do odpowiedzi.
    Mam taki sam zasilacz jak w temacie "Compaq ESP127-model:PS-5501" Czy udało się komuś dojść do tego jak go uruchomić i które z wyjść należy zewrzeć aby się uruchomił?
    Proszę o pomoc, dzięki...
    Compaq ESP127 model: PS-5501 jak uruchomić ten zasilacz? Compaq ESP127 model: PS-5501 jak uruchomić ten zasilacz?
  • #5 11215244
    ghost
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    W poszukiwaniu sposobu na naprawę tego zasilacza spotkałem coś takiego:
    Link
    Myślę że w tym wątku znajdziesz coś dla siebie (skoro odgrzebałeś ten stary wątek to być może nadal nie rozwiązałeś problemu..)
REKLAMA