Próbowałem znaleźć w wyszukiwarce na Elektrodzie ale ciągle pojawia się ten błąd:
nie wiem co jest grane.
A szukać chciałem info na temat jak wygląda to w praktyce:
- ile razy można zapisać program w atmega16 tak żeby można było go wykonywać bez żadnych problemów,
- ile razy można zapisać do EEpromu
- jak długo te dane będą sobie tam siedziały po odłączeniu kostki od wszystkiego?
- jak długo może sobie taki procesorek chodzić
- jak wygląda awaryność tego sprzętu, jak częśto trafiają się awarie?
- czy taki mikrokontroler potrafi się zawiesić?
Interesują mnie takie ogólne zagadnienia związane z używaniem.
Buduję centralkę alarmu w domu i zastanawiam się czy opłąca się zapisywać do pamięci EEPROM loga z ostatnimi zdarzeniami (czas włączenia/wyłączenia centralki - w znaczeniu uzbrojenia, czas zadziałania alarmu, numer czujnika itp itd czy to nie zużyje szybko przestrzeni pamięciowej i potem żeby się to to nie wieszało
W końcu wszelkie karty pamięci np do aparatu mają swoją żywotność określoną w ilościach zapisów...[/code]
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /var/www/html/includes/sessions.php on line 183nie wiem co jest grane.
A szukać chciałem info na temat jak wygląda to w praktyce:
- ile razy można zapisać program w atmega16 tak żeby można było go wykonywać bez żadnych problemów,
- ile razy można zapisać do EEpromu
- jak długo te dane będą sobie tam siedziały po odłączeniu kostki od wszystkiego?
- jak długo może sobie taki procesorek chodzić
- jak wygląda awaryność tego sprzętu, jak częśto trafiają się awarie?
- czy taki mikrokontroler potrafi się zawiesić?
Interesują mnie takie ogólne zagadnienia związane z używaniem.
Buduję centralkę alarmu w domu i zastanawiam się czy opłąca się zapisywać do pamięci EEPROM loga z ostatnimi zdarzeniami (czas włączenia/wyłączenia centralki - w znaczeniu uzbrojenia, czas zadziałania alarmu, numer czujnika itp itd czy to nie zużyje szybko przestrzeni pamięciowej i potem żeby się to to nie wieszało
W końcu wszelkie karty pamięci np do aparatu mają swoją żywotność określoną w ilościach zapisów...[/code]