logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

siemens s55 martwy tp-ciente <brak komunikacj-nadal>

Bibkoks 06 Cze 2006 05:51 1305 13
REKLAMA
  • #1 2702413
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Witam.
    A wiec jak w temacie.
    telefon bzyczy i na sekunde sie podswietla lcd, przeciolem tp (napewno przeciolem) i nadal to samo
    freia nie widzi telka ine reaguje na czerwona wladze nawet jak wyjme bateria lub kabel:/:/.
    swup natomiast pokazuje taki blad "Error on waiting for Ack EOT".
    Kabel mam orginalny+dodatkowe napiencie(servisowy).
    Co moge jeszcze zrobic?????? pomozcie jakie macie sugestie?? nawet beznadziejne ale mowcie.
  • REKLAMA
  • #2 2702602
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Próbuj sst 5.32 swego czasu robiłem z s55 locki właśnie tym programem jak freia nie bardzo sobie radziła.
    pozdr
  • #3 2702721
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Bibkoks bo swupa nie wrzucisz jak masz ciety tp - w takim przypadku trzeba robic to na wlaczonym telefonie. zrob tak jak radzi tino a jak nie bedzie szlo to spradz jokerem.
  • #4 2702927
    Bibkoks
    Poziom 17  
    joker nie widzi telka zara zainstaluje sst :)
  • REKLAMA
  • #5 2704606
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Witam sprawdzalem kabvel na innym telefonie i jest sprawny dziala jako servisowy wiec nie rozumiem czemu nie ma komunikacji. co sie moglo stac??? moglo sie cos z prockiem lub pamiencia stac???? pomozcie co wy sadzicie o tej usterce????
  • REKLAMA
  • #6 2705494
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Moze przeciales zle TP, albo przy okazji pocieles inne sciezki... Czy tel. nadal bzyczy i sie podswietla? Bateria naladowana? Sprobuj najmniejsza predkosc komunikacji, te telefony mialy czasami fochy ze nie chcialy isc na 115200 lub wyzszych, ruszaly dopiero na 57600
  • #7 2705676
    Bibkoks
    Poziom 17  
    bateria pelna zmniejszylem predkosc i nadal nie ma komunikacji.i oczywiscie nadal wzyczy i na sekunde sie podswietla

Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

zainsta;lowalem st akle nie mam plikow pod niego wiec jak by ktos by byl taki mily i wzucicl to bym byl mo wdzieczny bardzo
  • #8 2706331
    Bibkoks
    Poziom 17  
    zainstalowalem sst wiec bym sprobowal tym progiem tylko ze nie mam zadnego pliku p[od sst i chcem was prosic o taki plik ktory naprawi mojego telka<jakis full flash,eeprom i takie tam>
  • #9 2707441
    Bibkoks
    Poziom 17  
    no co jest?????? czy wy na[rawde nie wiecie??? zawsze uwazalem ze na elce są bardzo pomyslowi ludzie i zawsze potrafia jakies riozwiazanie znalesc jak maggaywer
  • #11 2715213
    Bibkoks
    Poziom 17  
    To co jest grane?? nikt nie potrafi mi pomoc???:(:(:( ludzie zlitujcie sie nademna:(:(
    Ps. nie rozumioem tej przeplotki bo nigdzie na plycuie niwe moge znalesc takiego miejsca::/:/:/<jest podobne ale kulki sa 3 na 4, a w tym zdjeciu 4 na 4 wiec nbnire wiem co z czym polaczyc:/>>
  • #12 2723002
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Wartalo by odswiezyc moj temat powniewaz zrobilem nowy kabel servisowy na 2 rezystorach 15kohm i teraz jak wcisne czerwona władze to pisze:

COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
    COMM_LoadBoots : phone is powered on
    COMM_SendBoot : boot file is not accepted

tłumaczac wychodzi tak::
    COMM_LoadBoots : Czekając napędzić na telefonie ...
    COMM_LoadBoots : telefon jest napędzony dalej
    COMM_SendBoot : plik inicjujący nie jest przyjęty

Ps.oczywiscie tp cienty i podpinalem "c60"
  • REKLAMA
  • #13 2723301
    Szefunio20
    Poziom 11  
    U mnie jest ten sam problem pomozcie ludzie co o tym myslicie??? co moze byc to za awarja??<jaki jest tego powod??>
  • #14 2724564
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Witam ponownie chcialem poinformawac ze sobie poradzilem.
    "c60" na intelu:
    1.sst wgrałem c60v27_full___eep_sst_917
    2. jokerem nnaprawic imeil: przycisk<ReCalcKeys
    3.jokerem kontrast
    4. WinSwup <zeby byl polak>

"s55" na intelu:
    1. sst wgrałem s55_v16_lg4_full_repair
    2. jokerem naprawa imeilu: przycisk<ReCalcKeys
    3. jokerem kontrast
    4. WinSwup <zeby byl polak>

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens S55, który po przecięciu taśmy TP nadal nie nawiązuje komunikacji z komputerem, mimo oryginalnego kabla serwisowego i dodatkowego zasilania. Telefon bzyczy i na sekundę podświetla LCD, ale programy Freia i Joker nie wykrywają urządzenia, a WinSwup zgłasza błąd "Error on waiting for Ack EOT". Sugerowano użycie programu SST w wersji 5.32, zmniejszenie prędkości komunikacji do 57600 bodów oraz sprawdzenie poprawności przecięcia taśmy TP, gdyż mogło dojść do uszkodzenia innych ścieżek. Możliwe przyczyny to uszkodzenie procesora lub pamięci. Wskazano również na możliwość uszkodzenia płyty głównej, którą można próbować naprawić przez wygrzanie lub obejście układu glassa. Autor ostatecznie poradził sobie, tworząc nowy kabel serwisowy z rezystorami 15 kΩ i używając SST do wgrania odpowiednich plików firmware (m.in. s55_v16_lg4_full_repair), a następnie Jokerem naprawił IMEI i kontrast oraz użył WinSwup do spolszczenia oprogramowania. Wskazano także na konieczność pracy na włączonym telefonie przy przeciętej taśmie TP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA