logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

neostrada modem dagem fast 800 problem z usb co robić?

Limakan 07 Cze 2006 19:09 1828 5
REKLAMA
  • #1 2707628
    Limakan
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam mam kłopot z modemem sagem fast 800 usb neostrady, polega on na tym, że gdy podłączę modem przez port usb to komputer go nie rozpoznaje prosi o zainstalowanie odpowiedniego sterownika jednak na płytce instalacyjnej od neostrady go nie ma lub jest nieodpowiedni posiadam Windows 98, co robić będę wdzięczny za każdą podpowiedz. W menadżerze urządzeń cały czas jest pokazywany jako nierozpoznane urządzenie co robić gdzie jest przyczyna braku rozpoznania urządzenia?
  • REKLAMA
  • #2 2707685
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 2709340
    Limakan
    Poziom 11  
    instalację przeprowadziłem zodnie z procedurą zalecaną przez tepsę. Zastanawia brak rozpoznania sterownika od tego modemu chociaż rozpoznaje nowy nie rozpoznany sprzęt to jednak nie instaluje dedykowanego sterownika do tego urządzenia (pokazuje brak odpowiedniego sterwnika) pobrałem sterownik również ze strony producenta jednak bez rezultatu co robić?
  • REKLAMA
  • #4 2709854
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    próbowałeś manualnie wskazać sterownik ?
  • REKLAMA
  • #5 2710198
    grossvs
    Poziom 2  
    Odinstaluj wszystko zwiazane z sagemem i zainstaluj najpierw sterowniki z płyty (winda z sobie tylko wiadomego powodu nie widzi sterowników kóre sa na płycie). Najpierw zainstaluj aplikację (w trakcie instalki sama Cie poprosi o podpięcie modemu - dopiero wtedy go podepnij!!!!!!!). Poza tym zrestartuj za każdym razem sprzęt inaczej będziesz walczył długo i niekonniecznie szczęsliwie.(sprawdzone organoleptycznie)
    Pozdrawiam grossvs
  • #6 2721548
    Limakan
    Poziom 11  
    Dziękuję osobą które próbowały pomóc, problem był w modemie ponieważ na innych komputerach również nie można było go zainstalować.
    Pozdrawiam.
REKLAMA