logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem fast 800. Modem jest ponownie wykrywany do instalacji.

gcah 24 Mar 2006 21:28 1983 3
  • #1 2453367
    gcah
    Poziom 10  
    witam, mam taki problem że czasami podczas włączania komputera wykrywa mi ponownie modem do neostrady, i żeby się połączyc musze go wypiąć i wpiąc ponownie(ale tak dzieje sie tylko czasami). po wpięciu go ponownie wtedy wykrywa modem jako juz kiedys zainstalowany. z góry dzieki za pomoc:):)
  • Pomocny post
    #2 2453889
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    jeżeli masz problem z tym modemem to nic dziwnego jeszcze jak masz do tego XPSP2 to juz totalna lipa (na niektórych sprzętach) w sp2 są błędy w sterach USB (zarządzanie energią) łaty na to niema narazie !!! jeśli jeszcze masz jakieś inne urządzenia na tej samej szynie usb to tu jest crash problem można rozwiazac tymczasowo na kilka sposobów
    1- jeżeli płyta na to pozwala to w biosie można wyłączyć wsparcie dla USB 2.0
    2- jeżeli masz płytę na chipsecie VIA zainstaluj najnowsze stery VIA HYPERION (nie zawsze pomaga)
    3- podłączyć sagem fast 800 przez USB HUB z zasilaniem zewętrznym
    4- rozebrać modem przeciąć ścieżkę +5V na wejściu gniazdka USB w modemie i zapiąc zewnetrzne zasilanie (sposó drastyczny ) ja tak zrobiłem akurat (nic lepszego nie było pod ręką )
    5- zmienić ten drętwy modem na cokolwiek innego (thompson odpada ) też lipa :-)
    wybierz sobie cokolwiek próbuj kombinuj sporo tego było wałkowane napewno dojdziesz co nie tak !! pozdro a.. możesz jeszcze w statusDSL (ten zielony trójkącik na pasku zadań obok zegarka) otwóz i wciśnij ALT+D dostaniesz troche więcej opcji w zakładce config zmień ISO/BULK na BULK :-)
  • Pomocny post
    #3 2453918
    patryk_mirek
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    dopiszę do poprzednika -pkt 5
    wymienic na cos innego -stwierdzilem to dopiero jak zaczalem uzywac
    routera/akcespointa/modemu ze ten modem adsl sagem fast 800 bardzo obciaza komputer
    poleciłbym najpierw sprobowac usunac sterowniki i koniecznie "strefę neostrady"
    czy jak to sie zwie -i zainstalowac najnowsze sterowniki znalezione w internecie-nietylko odciąży procesor ale i lepiej/stabilniej bedzie pracowac
    modem-czy pomoze z twoim problemem? niemam 100% pewnosci ale
    powinno przynajmniej w pewnym stopniu pomoc
  • Pomocny post
    #4 2453944
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Patryk_Mirek popieram kolege świetna sugestia też zalecam ja już dawno pożegnałem i pochowałem ten modem w szafie (tepsa nawet na pogrzeb nie wpadła:-) )) mam teraz D-LINK`a i nie żałuje zakupu :D:D
REKLAMA