Mam problem, gdy naciskam CTRL + ALT + DELETE,
wyskakuje mi: Menedżer zadań został wyłączony przez administratora.
(Menedżer zadań nie chce mi wejść).
Nie mam też przycisku WYŁĄCZ obok WYLOGUJ (ten jest).
Brak również polecenia URUCHOM.
Przy wyłączniu pokazuje się,
że Administrator nie zezwolił na wykananie tej czynności (coś takiego)
Czasami po wysunięciu CD-ROMu szybciej wchodzą (wczytują się) programy
Proszę o szybką odpowiedź.
Ale żebym nie musiał REINSTALOWAĆ systemu ().
Mój komp:
Windows XP Pro SP2
[PROCESOR] ATHLON XP 2500+ (1.83 Ghz)
[KARTA GRAF.] GeForce 2 MX400,
1,25 GB RAM
karta dźwiękowa, karta sieciowa, 1.CD-RW/DVD-RW(/RAM) ROM
Załączniki:
MZ.JPG(18.67 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Pewnie zarobaczyles komputer i trojany Ci wszystko zablokowaly.
Wklej moze log z hijackthis na forum + zrob skan przy pomocy ewido.
Menadzer zadan jak i reszte mozesz sobie odblokowac w Start->Uruchom->gpedit.msc
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 16:56:59, on 11 cze 2006
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Ale chyba umiesz kliknac dwa razy na plik? Jezeli umiesz to wejdz do katalogu system32 i uruchom gpedit.msc lub Panel Sterowania -> Narzedzia administracyjne -> zarzadzanie komputerem.
A czemu nie chcesz - idąc za podpowiedzią Kolobosa - przeskanować systemu przy pomocy Ewido? Czy jest jakis racjonalny powód, czy po prostu już Ci się nie chce?
✨ Na komputerze z systemem Windows XP Pro SP2 pojawił się problem z brakiem dostępu do Menedżera zadań, polecenia Uruchom oraz przycisku Wyłącz dla konta administratora. Po naciśnięciu CTRL+ALT+DELETE wyświetlał się komunikat, że Menedżer zadań został wyłączony przez administratora, a przy wyłączaniu systemu pojawiał się komunikat o braku uprawnień administratora. Problem prawdopodobnie spowodowany był infekcją złośliwym oprogramowaniem (trojanami). Rozwiązaniem było przeskanowanie systemu programem HijackThis, usunięcie wskazanych podejrzanych wpisów w rejestrze (m.in. plików UpdService.exe, cservice.exe oraz winmfu32.dll) oraz ewentualne użycie narzędzia gpedit.msc do przywrócenia dostępu do Menedżera zadań i polecenia Uruchom. Po usunięciu tych elementów funkcjonalność systemu została przywrócona bez konieczności reinstalacji. Zalecane było także przeskanowanie systemu programem Ewido, jednak użytkownik posiadał już zaporę ZoneAlarm i zrezygnował z dodatkowego skanowania. Wygenerowane przez model językowy.