logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Poradnik] Jak naprawić telefony Siemens S55/M55: oprogramowanie, wyświetlacz, IMEI, GPRS

vegosan 11 Cze 2006 23:15 1581 7
  • #1 2721058
    vegosan
    Poziom 12  
    PORADNIK DO NAPRAWY TELEFONÓW SIEMENS S55/M55 +możliwe inne
    -wgrywanie nowego oprogramowania
    -naprawa Bluescreen(cały niebieski wyświetlacz)
    -naprawa zawieszającego sie telefonu
    -reaktywacja padniętego telefonu (to naprawde proste)
    -wymiana wyświetlacza
    -naprawa czarnego paska na wyświetlaczu
    -konfiguracja gprs,mms
    -wgrywanie cudzego oprogramowania (tuning soft)
    -odnawianie adresu IMEI
    -naprawa typowego dla telefonow bzzzzz
    -możliwe ratowanie telefonu po zalaniu
    -oraz pare innych rzeczy

Dzięki temu poradnikowi masz bardzo spore szanse ze uratujesz swój telefon!
    Nieraz na allegro widze jak ktoś sprzedaje telefon z padniętym oprogramowaniem - Ty możesz naprawic telefon bez profesjonalnego sprzętu ! (całkowity koszt jednorazowy to około 9-14zl a potem naprawiasz tyle telefonów ile chcesz)

Poradnik oczywiscie mojego autorstwa ;)
    Załączniki:
    • poradniks55m55.rar (458.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 2721494
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Poradnik do naprawy wszystkich siemensów:

Kupić Martecha ;)
  • #3 2721857
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    tino2003 napisał:

Kupić Martecha ;)

Albo troche wiedzy, ciut więcej czasu i darmowe programy ;)
  • #4 2721860
    vegosan
    Poziom 12  
    nie kazdego stać na Martecha a za pomocą kabla za 10zl mozna ożywić nie jeden telefon =] sam tak naprawialem s55/m55 z allegro

edit ; No wlasnie epol :D i ja napisalem czym i jak to zrobic =] w oparciu o doswiadczenia ;) bo nie wszystko niestety na stronach pisze
  • #5 2721948
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 2722936
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Ja jestem dosc rygorystycznym czlowiekiem...... Dla mnie jest tak: Albo kupuje dobry sprzet za troche $ i robie szybko sprawnie, milo i bez stresowo a co wazne PROFESJONALNIE albo kombinuje jakimis **** co za free sa i biore 5zl takie moje zdanie na ten temat :)
  • #7 2722953
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    ...:::przemek:::... napisał:
    epol napisał:
    tino2003 napisał:

Kupić Martecha ;)

Albo troche wiedzy, ciut więcej czasu i darmowe programy ;)

To w serii 65 licze powodzenia. Ciekawe ile godzin robisz jednego fona. W serwisie na zabawy nie ma czasu.

x65/75 robie w zaleznosci od tego ile jest namieszane w sofcie, jesli nowy ff, ustawianie nowych kodów itd. to 20-40minut (na kablu usb) ;)
  • #8 2723000
    VC
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    No a na kablu com to dane idą o wiele wolniej i kto ma taki sprzęt to czas naprawy telefonu przedłuża się kilkakrotnie; a jak więcej czasu to i więcej $$

Podsumowanie tematu

✨ Poradnik opisuje kompleksowe metody naprawy telefonów Siemens S55 i M55, obejmujące wgrywanie nowego oprogramowania, naprawę błędu bluescreen, zawieszania się urządzenia, reanimację uszkodzonych telefonów, wymianę wyświetlacza oraz usuwanie czarnego paska na ekranie. Zawiera także instrukcje konfiguracji GPRS i MMS, wgrywania modyfikowanego oprogramowania (tuning soft), odnawiania adresu IMEI oraz typowych usterek dźwiękowych. Poradnik podkreśla możliwość ratowania telefonów po zalaniu i naprawy bez profesjonalnego sprzętu, wykorzystując tani kabel do komunikacji (około 10-14 zł). Dyskusja wskazuje na alternatywę między zakupem profesjonalnego sprzętu, takiego jak Martecha, a użyciem darmowych programów i prostych kabli, co pozwala na efektywną i ekonomiczną naprawę. Czas naprawy zależy od modelu i stopnia uszkodzenia oprogramowania, przy czym na kablu USB proces trwa około 20-40 minut, a na kablu COM jest znacznie wolniejszy.
REKLAMA