logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem 4285 błąd 04 - jak odblokować dekoder i wgrać nowy soft?

wiechuu 14 Cze 2006 09:03 2658 7
REKLAMA
  • #1 2727525
    wiechuu
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    pisałem już o tym ale nie dostałem żadnej odpowiedzi ponawiam prośbę o pomoc.Mam sagema 4285 błąd 04 zablokowany ,czytałem że trzeba zmienić soft,zciągnąlem z netu soft 01410106 i próbowałem go wgrać pcloadem ,zaczyna iść ale po pewnym czasie wyskakuje w dekoderze błąd 12 lub 02 -próbowałem kilka razy zawsze to samo . Czasami jak wgrywanie dochodzi prawie do końca to po włączeniu później do prądu ,nie chce się uruchomić-wyłączam trzymam <>i włączam ,ładuje soft z satelity i wraca do punktu wyjścia czyli -zablokowany błąd 04 .Czy można ten dekoder odblokować aby odbierać programy fta proszę o podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 2728032
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Na starym oprogramowaniu aby odbierać FTA trzeba zrobić kartę Funkę z wpisanymi numerami z tunera tzw IRD i BOX.Jeden z tych numerów musi być odczytany z tunera ,drugi można wyliczyć.Ponieważ Polsat blokuje złosliwie możliwośc odbioru FTa dla nieautoryzowanych użytkownków mogą wystąpic z tym większe problemy w przypadku sciągnięcia nowego softu aladyna.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2729856
    halasma
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    wiechuu napisał:
    pisałem już o tym ale nie dostałem żadnej odpowiedzi ponawiam prośbę o pomoc.Mam sagema 4285 błąd 04 zablokowany ,czytałem że trzeba zmienić soft,zciągnąlem z netu soft 01410106 i próbowałem go wgrać pcloadem ,zaczyna iść ale po pewnym czasie wyskakuje w dekoderze błąd 12 lub 02 -próbowałem kilka razy zawsze to samo . Czasami jak wgrywanie dochodzi prawie do końca to po włączeniu później do prądu ,nie chce się uruchomić-wyłączam trzymam <>i włączam ,ładuje soft z satelity i wraca do punktu wyjścia czyli -zablokowany błąd 04 .Czy można ten dekoder odblokować aby odbierać programy fta proszę o podpowiedzi.

Wyglada na to ze OPerator go wylaczyl z sobie i zapewne nietylko sobie znanych powodow (najczescien powodem jest zadluzenie na koncie lub brak informacji o wplaceniu lub tez po prostu bagalgan.

Bo jak rozumiem to tunerek po polsacie ;)
  • #5 2729895
    wiechuu
    Poziom 11  
    dzięki wszystkim za info trochę poczytałem może coś wyjdzie,mam tylko jedno pytanie czy mogę programować na win XP bo niektórzy piszą że pcload chodzi dobrze tylko na win98
  • REKLAMA
  • #7 4115156
    wiechuu
    Poziom 11  
    zamykam temat
  • #8 4115187
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    wiechuu napisał:
    zamykam temat

To naciśnij żółtą kłódkę na dole!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dekoder Sagem 4285 z błędem 04 jest zablokowany i wymaga zmiany oprogramowania (softu) w celu odblokowania i odbioru programów FTA. Próby wgrania softu 01410106 za pomocą programu pcload kończą się błędami 12 lub 02, a czasem dekoder nie uruchamia się po restarcie, wracając do stanu zablokowanego. Aby odbierać FTA na starym oprogramowaniu, konieczne jest utworzenie karty Funkę z odpowiednimi numerami IRD i BOX, gdzie jeden numer pochodzi z tunera, a drugi jest wyliczany. Operator (Polsat) może blokować odbiór FTA z powodów takich jak zadłużenie lub brak potwierdzenia wpłaty. Programowanie softu pcload działa stabilniej na Windows 98 niż na Windows XP. W dyskusji podano linki do forów z dodatkowymi informacjami i starym oprogramowaniem. Ostatecznie temat został zamknięty bez jednoznacznego rozwiązania, choć zasugerowano naciśnięcie żółtej kłódki na panelu dekodera jako możliwą metodę odblokowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA