Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    wiechuu
    Level 11  
    pisałem już o tym ale nie dostałem żadnej odpowiedzi ponawiam prośbę o pomoc.Mam sagema 4285 błąd 04 zablokowany ,czytałem że trzeba zmienić soft,zciągnąlem z netu soft 01410106 i próbowałem go wgrać pcloadem ,zaczyna iść ale po pewnym czasie wyskakuje w dekoderze błąd 12 lub 02 -próbowałem kilka razy zawsze to samo . Czasami jak wgrywanie dochodzi prawie do końca to po włączeniu później do prądu ,nie chce się uruchomić-wyłączam trzymam <>i włączam ,ładuje soft z satelity i wraca do punktu wyjścia czyli -zablokowany błąd 04 .Czy można ten dekoder odblokować aby odbierać programy fta proszę o podpowiedzi.
    Stanisław2003
    Level 28  
    Na starym oprogramowaniu aby odbierać FTA trzeba zrobić kartę Funkę z wpisanymi numerami z tunera tzw IRD i BOX.Jeden z tych numerów musi być odczytany z tunera ,drugi można wyliczyć.Ponieważ Polsat blokuje złosliwie możliwośc odbioru FTa dla nieautoryzowanych użytkownków mogą wystąpic z tym większe problemy w przypadku sciągnięcia nowego softu aladyna.
    halasma
    Level 12  
    wiechuu wrote:
    pisałem już o tym ale nie dostałem żadnej odpowiedzi ponawiam prośbę o pomoc.Mam sagema 4285 błąd 04 zablokowany ,czytałem że trzeba zmienić soft,zciągnąlem z netu soft 01410106 i próbowałem go wgrać pcloadem ,zaczyna iść ale po pewnym czasie wyskakuje w dekoderze błąd 12 lub 02 -próbowałem kilka razy zawsze to samo . Czasami jak wgrywanie dochodzi prawie do końca to po włączeniu później do prądu ,nie chce się uruchomić-wyłączam trzymam <>i włączam ,ładuje soft z satelity i wraca do punktu wyjścia czyli -zablokowany błąd 04 .Czy można ten dekoder odblokować aby odbierać programy fta proszę o podpowiedzi.

Wyglada na to ze OPerator go wylaczyl z sobie i zapewne nietylko sobie znanych powodow (najczescien powodem jest zadluzenie na koncie lub brak informacji o wplaceniu lub tez po prostu bagalgan.

Bo jak rozumiem to tunerek po polsacie ;)
    wiechuu
    Level 11  
    dzięki wszystkim za info trochę poczytałem może coś wyjdzie,mam tylko jedno pytanie czy mogę programować na win XP bo niektórzy piszą że pcload chodzi dobrze tylko na win98
    wiechuu
    Level 11  
    zamykam temat
    meloch
    Level 29  
    wiechuu wrote:
    zamykam temat

To naciśnij żółtą kłódkę na dole!