logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieostry obraz po czyszczeniu monitora HYUNDAI Delux Scan 5854 - co robić?

ravano 14 Cze 2006 23:55 762 4
  • #1 2729791
    ravano
    Poziom 11  
    Witam!
    Ostatnio po remoncie postanowilem wyczyscic caly komputer wraz z monitorem. Niestety gdy po wyczyszczeniu wlanczylem komputer okazalo sie ze na monitorze jest nieostry obraz tzn. mozna rozroznic poszczegolne litery (co prawda z trudnoscia). Co ciekawe gdy sciemnie obraz to obraz jest bardzo ostry, jednnak gdy go podjasnie odrazu robi sie nieostry.
    Dodam tylko ze monitor sprawdzalem u sasiadki i tam tez obraz jest nieostry. (chcialem w ten sposob wyeliminowac problem uszkodzenia karty graficznej).
    Dodam tylko ze moj monitor to HYUNDAI DeluxScan5854 15''. Moze macie jakis pomysl? Bo nie chce mi sie za bardzo wierzyc ze moglem cos uszkodzic w monitorze, bo czyscilem go juz pare razy i bylem ostrozny,,,no chyba ze nie tym razem.
  • #2 2729843
    ptosiek
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Możliwe, że wyciągnołeś przewód zasilający siatkę ogniskującą (jeden z przewodów między trafopowielaczem, a podstawką kineskopu)
  • #3 2730136
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    Jak sie troszke znasz i nie obawiasz utraty gwarancji o ile jeszcze ją masz na ten monitor to możesz odkręcić i zdjąć tylnią obutowę oczywiście zachowując szczegulne środki ostrożności i tam bedziesz miał cos takiego jak trafopowielacz który ma w sobie dwa pokrętła jeden jest odpowiedzialny za ostrość a drugi za jasność ekranu regulując je możesz sobie ustawic te opcje :) A jesli to nie pomoże to już prawdopodobnie coś innego ci pomału pada:D albo masz brudny monitor:P Nom ale wątpie w to:D
  • #4 2730386
    ravano
    Poziom 11  
    Hmm, o utrate gwarancji sie juz nie boję...chcialbym sprobowac z tymi pokrętlami, zlokalizowalem juz "trafopowielacz" ale nie moge znalezc pogretel,,,

Dodano po 2 [minuty]:

Ej, jestescie SUPER,,,zlokalizowalem pogretla, pokrecilem i OSTROSC JEST ZAJE....znaczy sie bardzo dobra:d
  • #5 2732757
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2099
    WOW pomogłem komuś ...DOSTANE MEDAL albo może jakąś maskotkę

Cieszę się że mogłem pomóc ja niedawno kilka dni temu podjaśniłem sobie monitor któremu rozstroiła się jasność trafopowielacz niby nic a cieszy
REKLAMA