prawdopodobnie masz jakiegos zimnego luta pod UPP lub UEM lub poprostu ktorys z tych jest zjarany ja miałem tak w 6310i ze po nocy pod ładowarka nie właczał sie postawiłem go ale po 30s wyłaczał sie i miałem uwalonego uema
też tak podejżewam ze to uem bo troszeczke już o tym przeczytałem ale myślałem że to można jakoś obejść bo uem jest klejony i ja raczej niedam sobie z tym rade mam lutownice na gorące ale co z tego uema nie wymienie klejonego to tak jak procek w 3310
Ja mam Nokie 3510, tez mi sie wylaczała... a przyczyną było to że karta SIM nie dociskała styków. Wyczyściłem, odgiołem troche i sie buja...
Ale z tego co czytam to raczej nie ten problem Myśle że warto moją przygode opisać, bo w serwisie tez nie wiedział co sie mogło stać a w końcu sie okazało ze to taka błachostka...
Watchdog, uem do wymiany, jesli chcesz miec ten sam nr imei to najpierw zgraj z uema *.rpl i daj do przeliczenia na *.ask (płatne), zeby miec potem czym zaprogramowac nowy procek
po pierwsze nie rpl na ask tylko ask na rpl sie przelicza a po drugie nie trzeba dawac do przeliczania rpl-a tylko jezeli ktos posiada boxa to na supporcie sa dostepne darmowe rpl-y i pozniej trzeba spaczowac flesha i wpisac sobie imei z pod baterii informacje głownie dla celow informacyjnych
przypominam ze zmiana imei-a w polsce jest nielegalna
Na wszelki wypadek możesz sprawdzić SLEEPCLK. Jego wartość nominalna powinna wynosić 32.768 kHz i aktywowany jest w momencie podania napięcia na VBAT. Sygnał ten jest wykorzystywany między innymi do sprawdzenia tego czy procesor działa. UEM podaje go do UPP a następnie oczekuje odpowiedzi która powinna nastąpić w przeciągu 32 sekund. Oczywiście zgadzam się z moimi przedmówcami, że najczęstszą przyczyną w tej usterce jest uem.
Nokia 3510 wyłącza się po około 30 sekundach mimo wielokrotnego wgrywania pełnego flasha. Najczęstszą przyczyną jest uszkodzony układ UEM lub zimny lut pod UPP/UEM. Wymiana UEM jest trudna, ponieważ jest on klejony, ale czasem pomaga nadpisanie pliku RPL z odpowiednim numerem IMEI, pod warunkiem że układ jest sprawny. Warto również sprawdzić poprawność numeru IMEI oraz stan styku karty SIM, który może powodować podobne problemy. Dodatkowo, można zweryfikować sygnał SLEEPCLK (32,768 kHz) generowany przez UEM, który jest kluczowy dla działania procesora i stabilności telefonu. W przypadku wymiany UEM zaleca się zgranie pliku RPL, przeliczenie go na plik ASK (płatne lub darmowe z boxem serwisowym) i zaprogramowanie nowego układu, pamiętając o legalności zmiany IMEI. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.