logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór przełącznika DISEQC 4/1 kompatybilnego z kartą Skystar2 DISEQC 1.0

Roman_5000 15 Cze 2006 12:30 3455 5
REKLAMA
  • #1 2730629
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Ocena: 81
    Witam serdecznie,

Jaki przełącznik z wyjściem na 4 konwertery powinienem kupić, tak żeby współpracował z kartą Skystar2, która obsługuje DISEQC 1.0?

Przewodnik dla użytkownika karty SkyStar2:
    ''SkyStar2 PCI/USB does support DiSEqC 1.0 only. With this DiSEqC Level it is possible receive up to 4 satellites with 4 frequency areas per satellite.
    If you are using e DiSEqC device with a Level of 1.1 or higher in combination with SkyStar2 PCI/USB you are operating the device out of the specification. This takes permanent damage to your DVB-PC TV device and possibly to your computer. In this case, no replace will be given.''

Chodzi mi o konkretny model, gdyż w teorii powinno działać a nie zawsze tak jest.
    Czy ten przełącznik wystawiony na Allegro obsługuje skystar2?

Dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 2731524
    Gobb
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Nie wiem jak współpracuje akurat ten Diseq firmy Golden Interstar/z normalnymi tunerami działa wyśmienicie / ale moge powiedziec ze gdy miałem karte SkyStar 2 to przetestowałem 3 rózne przełączniki i najlepszym tzn: w pełni z nią działającym okazał sie Diseq firmy VIPER !! Ta firma robi diseqi prosto pod karty SkyStar - wiarygodne i sprawdzone juz nie tylko przezemnie!! Oprócz tego ważne jest z jakiego programu korzystasz bo wina lezy tez w programach..niektóre mają problem z obsługą Diseq!!

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2731858
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Głównie korzystam z programu ProgDVB, a czasami DVBViewer.
  • REKLAMA
  • #4 2731976
    Hirek2
    Poziom 25  
    Ocena: 62
    Ja używam Vipera i jest O.K. Na Golden Interstar 1/2 niestety nie działał poprawnie.
  • REKLAMA
  • #5 2819690
    Roman_5000
    Poziom 19  
    Dziś otrzymałem upragnioną przesyłkę, tj. 2 konwertery( Inverto LNB Twin 0,2 db Silver Tech ** IDLP-40TL+) mocowanie zeza oraz przełącznik DiSEqC 4/1 VIPER - EMP - S.164 - D. Taki jak na powyższym obrazku Hirek2.

Lecz niepokój mój budzi fakt, że na DiSEqC'u jest napisane DiSEqC 2.0.
    Czy SkyStar nie będzie miał problemów z 2.0. Sądziłem, że te DiSEqC'i są tylko 1.0.
    W specyfikacji SS2 było napisane jasno:
    ''If you are using e DiSEqC device with a Level of 1.1 or higher in combination with SkyStar2 PCI/USB you are operating the device out of the specification. This takes permanent damage to your DVB-PC TV device and possibly to your computer. In this case, no replace will be given.''

Dokładnie jest na nim napisane:
    Model S.164-D DiSEqC 2.0

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czy to jest poprawny DiSEqC do SS2 zanim zabiorę się za montarz?
    Załączniki:
    • Wybór przełącznika DISEQC 4/1 kompatybilnego z kartą Skystar2 DISEQC 1.0 Viper.jpg (22.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2820910
    Hirek2
    Poziom 25  
    Ocena: 62
    Witam.
    Karta SS2 obsługuje diseqC 1.0 i 2.0 więc nie powinno być problemu.

To chyba Twój diseqC.
REKLAMA