logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IP2000 nie drukuje żółtego - co sprawdzić i jak naprawić?

sylwia83c 15 Cze 2006 17:06 3086 5
REKLAMA
  • #1 2731395
    sylwia83c
    Poziom 2  
    Witam!
    Moja drukarka canon ip2000 nie drukuje wogóle koloru żółtego, nawet jak robie rożnego rodzaju testy to ten kolor wcale sie nie pojawia. Gdy chcialam wydrukować całą kartkę w żółtym kolorze to moja drukarka tylko przepuściła tą kartkę przez podajnik i nic nie wydrukowała.
    Dodam jeszcze tylko, że kupiłam już drugi tusz kolorowy i nadal mi nie drukuje tego koloru.
    Co mam z tym zrobić? Gdzieś to zgłosić czy moze coś wyczyścić?
    A i jeszcze jedna ważna informacja jakiś czas temu (zanim wystąpiła usterka) drukowałam bardzo dużo tego koloru i potem z niego prawie wcale nie korzystałam. Usterka pojawiła sie nagle.
  • REKLAMA
  • #2 2732214
    lesmir
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Jedyne co mi przychodzi na myśl to to że masz niedrożną glowicę, sama wymiana tuszu nie pomoże, musisz kupić całą kompletną glowicę, lub oddać drukarkę do firmy która regeneruje tusze oni bedą wiedzieli co zrobić bo do tego typu napraw potrzebne są specjalne narzędzia.
  • REKLAMA
  • #3 2732385
    sylwia83c
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź, nie jest ona zbyt pocieszająca ale chyba nic innego mi nie pozostaje jak oddać ją do naprawy. Miałam cały czas nadzieję, że to jednak jest coś mniej poważnego, tym bardziej iż inne kolory drukuje mi super, bez smug ani tym podobonych.
  • REKLAMA
  • #4 2732436
    Ash Ketchum
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    A może wystarczy wyjąć tę głowice, wytrzeć z nadmiaru tuszu a jeśli to nie pomoże to spróbować wstawić do dość ciepłej wody aż odmoknie a potem poprzyciskac do np papieru kuchennego lub chusteczki dyszami. Powinny być wszystkie kolory. Trzeba też przeczyscić styki na głowicy i w drukarce.
    W tych canonach często tak jest że tusz wycieka i brudzi głowicę.
  • REKLAMA
  • #5 2732448
    sylwia83c
    Poziom 2  
    Niestety takie czyszczenie nic nie dalo bo juz probowalam :( Jedynie co sie zmienilo to to,że przez krótki czas inne kolory byly mniej dokladne (co moze wynikac z mojego malego doswiadczenia w czyszczeniu takich rzeczy), ale za ktoryms razem wszystko sie wyrownało. Ale żótego jak nie bylo tak nie ma nadal :)
  • #6 2732996
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    głowica może być - niedrożna, pomoże kompiel w wanienece ultradźwiekowej

lub padła elektronika głowicy - głowica do kosza
REKLAMA