Jeżeli auto jest już w standardzie OBD II (większość samochodów po roku produkcji 2000, posiadające dwie sondy Lambda), czy konieczne jest zastosowanie "emulatora OBD", odpowiedniego do typu auta. Posiadam Citroena Xsarę 1,4 2002r i mam założoną instalację Etagaz (system nadciśnieniowego zasilania paliwem gazowym),Jeżeli tak to jaki emulator powinien być tu założony?? Jezeli można to prosiłbym o poradę, .Mam założony emulator odcięcia wtrysków. Czy w miejsce tego emulatora można podłączyć emulatora OBD II ,czy trzeba instalować osobno te emulatory?? Ponieważ po wizycie w serwisie i skasowaniu błędu po jakimś czasie zapala mi się kontrolka silnika Check. w serwisie zwalają to na instalacje gazową. Niepowinno być żadnych problemów z kontrolką silnika. niestety u mnie jest inaczej kontrolka się świeci i na gazie i na benzynie po wyzerowaniu kompa jakiś czas jest ok potem to samo, muszę dodać że jak na razie nie ma dławienia ani innych objawów Pozdrawiam !!Komputer odczytuje błąd PO 170 -korekcja dawki paliwa nieprawidłowa. Proszę o pomoc !! Czy można na tym dalej jeździć czy lepiej przełączyć na benzynę??