Witam
Mam dwa problemy dotyczące nod32.
1.
Jak zaktualizować bazę wirusów w nodzie32 bez dostępu do neta??
(Na innym komputerze z dostępem do neta normalnie aktualizuję sobie bazę wirusów, może za pomocą skopiowania odpowiednich plików zaktualizuję noda na kompie bez dostępu do neta)
2.
Zrobiłem dogłębną analizę w nodzie32 i znalazł wirosa o nazwie Jeefo.A wirus, kiedy chcę go usunąć za pomocą tego programu to mi wyświetla komunikat że zbiór jest zablokowany. Jak skasować to ustrojstwo??
Najprawdopodobniejszym skutkiem tego wirusa jest to że nie da się kopiować ani wycinać plików .exe, ale może robi coś jeszcze o czym nie wiem...
edit:
OK nie chce już wyleczyć tego tylko to poprostu skasować.
Wirus ten znajduje się na obrazie plyty dvd zrobionym w alcocholu 120%|
Ale gdy chce go skasować to wyświetla się komunikat że zbiór jest używany przez inną aplikację podczas gdy Daemon tools i Alcochol są wyłączone. I nie znajduję ich w:
Menedżer zadań Windows/Aplikacje
Menedżer zadań Windows/Procesy
Oto dziennik z NODa
Przyczym pierwsze skanowanie było tylko po to żeby znaleźć wirusy a drugie żeby je skasować
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Mam dwa problemy dotyczące nod32.
1.
Jak zaktualizować bazę wirusów w nodzie32 bez dostępu do neta??
(Na innym komputerze z dostępem do neta normalnie aktualizuję sobie bazę wirusów, może za pomocą skopiowania odpowiednich plików zaktualizuję noda na kompie bez dostępu do neta)
2.
Zrobiłem dogłębną analizę w nodzie32 i znalazł wirosa o nazwie Jeefo.A wirus, kiedy chcę go usunąć za pomocą tego programu to mi wyświetla komunikat że zbiór jest zablokowany. Jak skasować to ustrojstwo??
Najprawdopodobniejszym skutkiem tego wirusa jest to że nie da się kopiować ani wycinać plików .exe, ale może robi coś jeszcze o czym nie wiem...
edit:
OK nie chce już wyleczyć tego tylko to poprostu skasować.
Wirus ten znajduje się na obrazie plyty dvd zrobionym w alcocholu 120%|
Ale gdy chce go skasować to wyświetla się komunikat że zbiór jest używany przez inną aplikację podczas gdy Daemon tools i Alcochol są wyłączone. I nie znajduję ich w:
Menedżer zadań Windows/Aplikacje
Menedżer zadań Windows/Procesy
Oto dziennik z NODa
Dziennik skanowania
NOD32 wersja 1.1606 (20060617) NT
Linia poleceń: H:\
Sprawdzanie CRC zbioru NOD32.exe: status OK
Pamięć operacyjna jest OK.
data: 18.6.2006 czas: 11:50:58
Sprawdzone dyski, foldery i zbiory: H:\
H:\Studio9.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\Kurs Tanca\VCD_PLAY.EXE - Win32/Jeefo.A wirus
H:\UnrealTournament\NetGamesUSA.com\ngStats\ngStatsUT.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\UnrealTournament\System\Setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\UnrealTournament\System\UnrealEd.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\UnrealTournament\System\UnrealTournament.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\UnrealTournament\System\mplaynow.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2\Setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2\Adobe(R) Photoshop(R) CS2\setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2 9\Photoshop.CS2.exe - Win32/Jeefo.A wirus
H:\photoshop CS2\spolszczenie\Photoshop_CS2_9_Spolsczenie.zip »ZIP »Photoshop CS2 9 Spolsczenie - błąd - zbiór zabezpieczony hasłem
H:\photoshop CS2\spolszczenie\Photoshop_CS2_9_Spolsczenie.pl.zip »ZIP »Photoshop CS2 9 Spolsczenie - błąd - zbiór zabezpieczony hasłem
liczba sprawdzonych zbiorów: 7646
liczba znalezionych wirusów: 10
godzina zakończenia: 11:54:07 łączny czas skanowania: 189 sec (00:03:09)
data: 18.6.2006 czas: 11:54:34
Sprawdzone dyski, foldery i zbiory: H:\
H:\Studio9.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany - błąd podczas us
H:\Kurs Tanca\VCD_PLAY.EXE - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\UnrealTournament\NetGamesUSA.com\ngStats\ngStatsUT.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\UnrealTournament\System\Setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\UnrealTournament\System\UnrealEd.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\UnrealTournament\System\UnrealTournament.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\UnrealTournament\System\mplaynow.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2\Setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2\Adobe(R) Photoshop(R) CS2\setup.exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\photoshop CS2\Photoshop CS2 9\Photoshop.CS2..exe - Win32/Jeefo.A wirus - błąd podczas usuwanie zbioru - zbiór jest zablokowany
H:\photoshop CS2\spolszczenie\Photoshop_CS2_9_Spolsczenie.zip »ZIP »Photoshop CS2 9 Spolsczenie.pl/instalacja.txt - błąd - zbiór zabezpieczony hasłem
H:\photoshop CS2\spolszczenie\Photoshop_CS2_9_Spolsczenie.pl.zip »ZIP »Photoshop CS2 9 Spolsczenie.pl - błąd - zbiór zabezpieczony hasłem
liczba sprawdzonych zbiorów: 7646
liczba znalezionych wirusów: 10
liczba aktywnych wirusów: 10
godzina zakończenia: 11:57:40 łączny czas skanowania: 186 sec (00:03:06)
Uwagi:
[5] Wirus nie może zostać usunięty - zainfekowany zbiór jest używany przez inną aplikację. Ponieważ zbiór nie jest zapisany na dysku lokalnym, nie może zostać zastąpiony niezainfekowaną kopią w momencie ponownego uruchomienia systemu.Przyczym pierwsze skanowanie było tylko po to żeby znaleźć wirusy a drugie żeby je skasować
Pozdrawiam i proszę o pomoc