logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja CNG, legalizacja butli w sprowadzonym samochodzie

WBART 19 Cze 2006 07:51 4521 2
REKLAMA
  • #1 2742018
    WBART
    Poziom 19  
    Ocena: 156
    witwm , mam pytanie odnośnie instalacji CNG , posiadam mondka z taką intalacją , przyprowadziłem go z włoch , i tu robią się schody (jak to w polsce), instalacja LANDI z 2003r , zbiornik FABER 100l ,tylko że butla musi być legalizowana unas w kraju i nie ma nikogo kto to robi , może już ktoś przerabiał ten problem i wie jak zabrać się za tą papierologię , bo tam gdzie legalizują butle do propanu mówią że nie wiedzą kto to robi i jak to załatwićpozdrawiam i z góry dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #3 2744618
    WBART
    Poziom 19  
    Ocena: 156
    dzięki grzestv ,dziś dotarłem do TDT transportowy dozór techniczny i to oni zjmują sie legalizacją takich zbiorników , ale (zawsze musi być jakieś ale) podwarunkiem że spełniają one odrębne wymagania ustanowione jakimiś tam przepisami - wszystkiego dowiem się jutro ,no i nasuwa się pytanie dlaczego auto zarejestrowane w UE w której podobno też jesteśmy , posiada tam homologację a u nas nie i podobno nie wzsystkie butle zw autach które przyjeżdżają do nas do kraju są zgodne z naszymi przepisami . dlamnie to troszke paranoja
REKLAMA