logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co jest nie tak zasilacz jest niesprawny lecz co jeszcze!

Angelo17 19 Cze 2006 22:41 1174 3
REKLAMA
  • #1 2744673
    Angelo17
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witam. Chciałem ostnio włączyć kompa i nic nie załączył się, nie wiem co jest bo jak przełożyłem zasilacz do innego komputera to nie działał czy mogł się spalić?
    Jak można jeszcze sprawdzić czy padł zasilacz? Sprawdzałem jeszcze płyte główną podłanczając do niej sprawny zasilacz i też i płyta nie ruszyła czy płyta też może być spalona?
    Już sam nie wiem co się mogło popsuć.
    Proszę o Pomoc bo zabardzo się nie znam na tym.
    Pozdro
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    - nie stosuj wielokrotnie (?,!)
    - stosuj duże litery zaczynając zdanie
    Temat zmieniłem!
    Popraw post!
    Dziękujemy!
    (TONI_2003)

20 Cze 2006 07:34
  • REKLAMA
  • #2 2744703
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Po podaniu tylu informacji o sprzęcie zalecam wizytę u wróżki.
  • REKLAMA
  • #3 2744753
    tomaha1
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Bardzo duże prawdopodobieństwo, że to zasilacz, jeśli nie chodził na innym kompie, ale przy padaniu zasilacza mogło paść coś więcej niż tylko sam zasilacz. Nie napiszę Ci jak odpalić i sprawdzić zasilacz bez kompa, bo nie napisałeś jaki to typ zasilacza. Zazwyczaj zwierasz zielony przewód do masy - czarnego przewodu i jeśli wiatraczek się nie obraca i nic się nie dzieje (można nawet pomierzyć miernikiem napięcia na wyjściu) to oznacza śmierć zasilacza więc trzeba zacząć od zakupu nowego i wtedy sprawdzić czy komp się odpala. Życzę powodzenia.
    PS. Jak będziesz kupował nowy zasilacz to śmiało kup sobie jakiś taki "z wyższej półki" no i spraw sobie listwę antyprzepięciową (mi to pomogło, bo padały mi kiedyś dość często zasilacze).
  • #4 2744769
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Musisz teraz pozostale podzespoly sprawdzic na innym komputerze (pamiec,ram,cpu itd.) przy porzadnym zasilaczu!
REKLAMA